Konak'ta kaçak işyerine geçit yok

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki işletmelere yönelik ruhsat denetimlerini yoğunlaştırdı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur “Bir tarafta usulüne uygun çalışan esnafımız, öbür tarafta ruhsat almadan, kaçak işyeri açarak haksız kazanç sağlayanlar var. Buna asla izin vermeyiz. Biz esnafımızı kimseye ezdirmeyiz” diye konuştu.

Konak'ta kaçak işyerine geçit yok
Editör: Aliağa Medya
23 Temmuz 2023 - 14:02
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren işletmelere yönelik olarak düzenli aralıklarla sürdürdüğü denetimlerini sıklaştırdı. Basmane bölgesindeki işletmelerde işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını kontrol eden ekipler ilk etapta, daha önce Suriyeliler tarafından kaçak olarak çalıştırıldığı için mühürlenen işletmelerin bulunduğu alana yoğunlaştı. Ekipler gerekli şartlar sağlanmadan, izinsiz olarak yeniden açıldığı belirlenen 3 işyerini tekrar mühürleyerek, durumu işlemlerin başlatılması için savcılığa aktardı. Ekipler denetimlerde yol ve kaldırımları işgal eden işyerlerinin masa ve sandalyelerini toplatarak, gerekli işlemleri de başlattı.
 
İki ayda 243 işyerine ruhsat
 
Konak’ta son iki ay içinde toplam 243 işyerine ruhsat verildiğini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “243 esnaf kardeşimiz ilçemiz sınırları içinde işyeri açmak için bize müracaat etmiş. Kurallara uygun olarak ilerlemiş, yasal olarak yapılması gereken ne varsa yapmış, ödenmesi gereken ne varsa ödemişler. Bu şekilde ilerleyen esnafımız varken, hiçbir sorumluluğu yerine getirmeyen başka birileri de gidip kaçak olarak işyeri açacak! Bu haksız rekabet ortamına izin veremeyeceğimiz gibi, özellikle gıda alanında bu işletmelerden alışveriş yapacak vatandaşlarımızın sağlığını da düşünmek zorundayız” diye konuştu.
 
“Esnafımızı korumak boynumuzun borcu”
 
Konak’ta son iki ay içinde yapılan denetimlerde 8 işyerinin mühürlendiğini, 7 işyerine yeniden mühür işlemi uygulandığını, 32 işyerine ruhsatsız olduğu gerekçesiyle tutanak tutulduğunu açıklayan Batur, “Bunlar arasında bakkallar var; unlu mamul satış yerleri var; çay ocakları, lokantalar, kafeteryalar, pansiyonlar, tütün mamulleri, kuruyemiş satış yerleri var. Denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız. Konak’ta ruhsatsız, kaçak işyerlerine geçit vermeyeceğiz. Bu tür insanlara göz açtırmayacağız. Doğru düzgün çalışan, ülkemizin bugün içinde bulunduğu zor ekonomik koşullarda evine ekmek götürmek için canla başla didinen, bunu yaparken vergisini ödeyen, tüm yasal yükümlülüklerini yerine getiren esnafımızı korumak boynumuzun borcudur. Esnafımızın ayakta durmak için ne kadar zorlandığını hepimiz biliyoruz. Bir tarafta usulüne uygun çalışan esnafımız, öbür tarafta ruhsatsız, kaçak işyeri açarak haksız kazanç sağlayanlar var. Buna asla izin vermeyiz. Biz esnafımızı kimseye ezdirmeyiz” diye konuştu.
 
Tabelalara sıkı kontrol
 
Konak Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki bölgelerde asılan tabelaların da düzenli olarak kontrol edildiğini vurgulayan Batur, “Sanki burası Türkiye değil de başka bir ülkeymiş gibi asılan tabelalar konusunda da denetimlerimiz yoğun olarak sürüyor. Buna da geçit vermiyoruz. Böyle bir durum tespit edildiğinde hemen gerekli tedbirleri alıyor, gerekli işlemleri başlatıyoruz” dedi.