Koç: İYİ Partinin verdiği önergeyi reddetmesi bu konudaki samimiyetsizliklerini ortaya koymuştur

Saadet Partisi Aliağa İlçe başkanı Mahmut Koç : İYİ Partinin verdiği önergeyi reddetmesi bu konudaki samimiyetsizliklerini ortaya koymuştur

Koç: İYİ Partinin verdiği önergeyi reddetmesi bu konudaki samimiyetsizliklerini ortaya koymuştur
Editör: Aliağa Medya
14 Haziran 2020 - 21:09
Saadet Partisi Aliağa İlçe başkanı  Mahmut Koç , Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin olarak, “İktidar partisinin geçtiğimiz gün TBMM'de yapılan oylamada hiçte inandırıcı olmayan bir bahane ile Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda  İYİ Partinin verdiği önergeyi reddetmesi bu konudaki samimiyetsizliklerini ortaya koymuştur. " dedi.
Saadet Partisi ilçe baškanı Mahmut Koç  konuyla ilgili yaptığı açıklamada  şunları söyledi:

Ayasofya'nın ibadete açılması milletin arzusudur.Biz bunu tarihi bir, bize emanet olarak görmek mecburiyetindeyiz. Tabii bazılarının çıkıp 'Yok müze mi olacak, yok efendim cuma günü Müslümanlar namaz kılsınlar, pazar günü de Hristiyanlar.Böyle saçmalıklara itibar edilmez. Burası ibadete açılıyorsa açılması icap eder, konuşulması değil, yıllardır konuşuyoruz. Yeri geldiği zaman bunu gündeme getirip konuşulanlar ağır kelimelerle itham ediliyor, yeri geldiği zaman da başka konular konuşulmasın diye Ayasofya gündemde tutuluyor.
 
Bu arada İktidar partisinin geçtiğimiz gün TBMM'de yapılan oylamada hiçte inandırıcı olmayan bir bahane ile Ayasofya'nın ibadete açılması konuyunda İYİ Partinin verdiği önergeyi reddetmesi bu konudaki samimiyetsizliklerini ortaya koymuştur. 
 
Ayasofya'nın ibadete açılması milletin arzusudur. Fatih Sultan Mehmet Han'ın da vasiyetini yerine getirecek bir tarzda ibadete açılmasının doğru olduğu kanaatindeyiz. Bu konuda meclisteki Cumhur İttifakını harekete geçmeye ve samimi olmaya davet ediyoruz...” ifadelerini kullandı.