Kızılay Foça Şubesi Başkanı Vatandaşı Duyarlı Olmaya Çağırdı

Kızılay Foça Şubesi Başkanı Vatandaşı Duyarlı Olmaya Çağırdı Öğrencilerin Geleceğiyle Kan İhtiyacı Olan Hastaların Canı İle Oynanıyor

Kızılay Foça Şubesi Başkanı Vatandaşı Duyarlı Olmaya Çağırdı
Editör: Aliağa Medya
16 Şubat 2020 - 00:55
Türk Kızılayı Foça Şubesi Başkanı Muharrem Yeşilkaya, Kızılay ile ilgili iddia ve spekülasyonların şube faaliyetlerine yönelik sıkıntılara neden olmasından dolayı açıklamalarda bulundu. Yeşilkaya ilçede toplanan bağış ve yardımların yine ilçe dahilindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını, kuruluş amaçlarına uygun ve tamamen gönüllü olarak görev yaptıklarını, bu nedenle vatandaşların kötü gün dostu Kızılay konusunda duyarlı olmasını istedi.

Muharrem Yeşilkaya ; 2019 yılında Foça Şubesine22 bin 175 Tl nakit bağış, 94 bin lira şartlı nakit bağış, 25 bin 550 lira değerinde 293 adet yardım paketi bağışlandığını, gezi ve yemeklerden 21 bin 440 lira, vekalet kurban bedeli olarak ta 10 bin 550 lira olmak üzere 173 bin 715 lira gelir elde ettiğini ayrıca genel merkez ve İzmir Şubesinden giyim, gıda kolisi, kavurma, kurban eti, gıda kartı ve Ramazan Ayı’nda 105 aileye zekat olarak dağıtılmak üzere 31 bin 500 lira geldiğini açıkladı. Dileyen vatandaşların şubeye gelerek sözlü yada yazılı ayrınıtılı olarak bilgilendirildiğini belirten Yeşilkaya elde edilen ayni ve nakdi gelirlerin ailelere, öğrencilere, mahkumlara, giysi ,nakit, gıda kartı, gıda yardımı, 2 hastanın ameliyat masraflarına destek, gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarına gezi gibi çeşitli şekillerde ulaştırıldığını ifade etti.

DEDİKODULAR KAN BAĞIŞI VE YARDIMLARIN ÖNÜNÜ KESİYOR

Muharrem Yeşilkaya; “ Foça’da aldığımız bağış ve yardımlar hiç bir şekilde Kızılay Genel Merkezi’ne gönderilmemektedir. Kızılay hakkında sosyal medya ve basında çıkan nahoş haber ve iddialar nedeniyle, Kızılay’a yardım yapmayacağını, hatta kan bağışında bulunmayacağını belirtenler bilsinler ki yardıma muhtaç ailelere, parasızlık nedeniyle okulunu dondurmak yada bırakmak zorunda kalan öğrencilere yapılacak yardımların önünü kesiyorlar. Yarın bir hastanıza kan lazım olduğunda ne yapacaksınız? Kan bağışı insani ve milli bir görevdir. Ortada bir suç ve suçlu varsa devlet yada mahkemeler gereğini yapacaktır. Bu durum konusunda bilgim olmadığı için bir şey söyleyemesem de ilçemizde yapılan bağışların ilçemiz dışına çıkmadığını ve çıkmayacağını halkımızın bilmesinde yarar olduğuna inanıyorum. 1974 yılından beri fahri olarak dahil olduğum Kızılay Foça Şubesi faaliyetlerini kendi aracımla, gece gündüz demeden, hiçbir ücret almadan ve Allah rızası için yaptığımın bilinmesini isterim. Yardım ve bağışlarınız devam ettikçe bende aynı duygularla bu çalışmaların içinde olacağım. Takdir halkımızındır.” Dedi.

Seyfi GÜL


 
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam