KINIK HALK OYUNLARI EKİBİNDEN BAŞKAN DOĞRUER'E ZİYARET

     KINIK HALK OYUNLARI EKİBİNDEN BAŞKAN DOĞRUER'E ZİYARET
Editör: Aliağa Medya
25 Eylül 2020 - 11:19
     
Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100. yılı olması münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı himayelerinde tertiplenen kutlamalar için Kınık Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu kutlamalara  davet edildi.09-12 Şubat 2020 tarihleri arasında, eğitmenleri  Akif Gelirer öncülüğünde Kınık Halk Oyunları olarak Kınık’ın başarıyla temsili gerçekleşti. 
                         Kınık Belediye Başkanına Hediye SunumuKahramanmaraş ‘da özel bir misafirperverlikle  ağırlanan topluluk Büyükşehir Belediye Başkanı  Hayrettin Güngör  tarafından gönderilen hediyeyi ve selamı Kınık  Belediye Başkanı Sadık Doğruer’i ziyaret ederek ilettiler.Başkan Doğruer’in yoğun iş temposu ve araya giren salgından (pandemiden) dolayı görüşme dün gerçekleşebildi.Doğruer hediyeyi kabulünde Hayrettin Güngör  ile Türkiye Belediyeler Birliğinde birlikte çalıştıklarını ve başarılara imza attıklarını söyledi. 
Topluluk üyeleri  tarafından Başkan Sadık Doğruer'e gerçekleşen etkinlik izlenimleri aktarıldı. Doğruer de Kınık’ı  Kahramanmaraş'ta temsil edilmesi ve gayretleri için grup üyelerine ve eğitmenleri Akif Gelirer'e  teşekkür etti. Ayrıca Kınık’da halk oyunları konusunda  bu zamana kadar yapılmış olan çalışmalar hakkında da kendisine bilgi verildi. Çalışmaları takdirle karşıladığını ifade eden Başkan Sadık Doğruer, halk oyunlarının toplumsal değerlerimizin korunması ve yaşatılması için önemli bir unsur olduğunu belirtti.
 Doğruer bundan sonra yapılacak çalışmalar konusunda topluluğa her türlü desteği sunacaklarını ifade ederek, eğitmenimiz Akif Gelirer’e başarılarından dolayı hediyesini  takdim etti. Görüşme toplu fotoğraf çekimi ile son buldu