Kınık Çocuk Köyü'nde çalışmalar hız kazandı

Kasapoğlu Kınık Çocuk Köyü’nü yerinde inceledi

Kınık Çocuk Köyü'nde çalışmalar hız kazandı
Editör: Aliağa Medya
08 Ağustos 2023 - 00:24
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu Kınık ziyaretinde, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ile yapımında son aşamaya gelinen Kınık Çocuk Köyü’nü yerinde inceledi ve yöre halkı ile bir araya geldi.
 
Kınık Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 20 bin 450 metrekare alana sahip konsept proje Kınık Çocuk Köyü’nün yapımında çalışmalar tamamlanmak üzere.
 
İlçeyi ziyaret eden önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yakın bir zamanda faaliyete geçecek olan Çocuk Köyü’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.
 
İncelemelerin ardından yöre halkı ile bir araya gelen Kasapoğlu, AK belediyeciliğin ve Başkan Doğruer’in çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Başkanımız ilçeye birçok yatırım yaparak, AK belediyeciliğin temel prensiplerinden olan insan sevgisine ve halkın refahına hizmet etmektedir. Bakanlığımız döneminde de ilçeye yaptığımız birçok yatırımda bizzat çalışmak ve gayretine şahit olmak nasip oldu. Umuyoruz ki bütün İzmir; belediyeleri bu gayretli ekibe emanet eder ve bugün Kınık’ta şahit olduğumuz çalışmalar ve yatırımlar, İzmir’in her sokağında yapılır.” dedi.
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kasapoğlu’nun ilçeyi ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek “Seçimlerden önce hemşerilerimize birçok söz verdik ve hamdolsun tamamına yakınını hayata geçirdik. Çocuk Köyü ilçe halkına verdiğimiz sözlerden birisi idi. Elbette yaptığımız her işte, her yatırımda bizlere destek olan hükümetimize ve bakanlığı döneminde kapısını her çaldığımızda bizlere inanarak destek veren sayın bakanımıza minnettarız. Çocuk Köyü’müzün hayata geçmesi ile birlikte Kınık ve çevre ilçelerdeki ailelerimizin çocukları oyun gruplarında eğlenip meslekleri tanırken; ebeveynleri de yaşam alanlarında zaman geçirebilecek. Diliyorum ki çok yakında bitecek olan köyümüzün açılışını da sayın bakanımızla birlikte yapacağız.” dedi.
 
İncelemelerin ardından Dündarlı Mahallesi halkı ile bir araya gelerek sohbet eden Kasapoğlu, Kınık Osmaniye mahallesinde dünya evine girecek olan Balkan göçmeni bir ailenin düğününe katılarak, ziyaretini sonlandırdı.
 
Kınık Yayakent - Dündarlı Yol Kavşağı bölgesinde 20 bin 450 metrekare alan üzerinde inşa edilen çocuk köyünde birçok oyun grupları ve macera parkı, oyun grupları arasında ise; Ters Ev, Trafik eğitim Pisti, Park, postane, hastane, berber, çocuk müzesi, Tornada Adası gibi çocukların zaman geçirebileceği alanlar yer alacak.