Kınık Çepni Boyu Derneği Açıldı

Kınık Çepni Boyu Derneği Açıldı
Editör: Aliağa Medya
09 Ocak 2023 - 20:36
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Kınık’ta yaşayan Çepnileri bir araya getiren Kınık Çepni Boyu Derneği’nin açılışını gerçekleştirdi. 

Kınık ilçesinde yaşayan Çepniler, kültürlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için bir dernek çatısı altında bir araya geldi. 

Yakın bir tarihte ilçede kurulan Türkmen, Çepni boyu derneği çatısı altında kültürel ve sosyal faaliyetlerini yürüten çepniler, Kınık Çepni Boyu Derneği’ni kurarak sosyal ve kültürel alanda daha etkin olma kararı aldılar.

Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Kınık Çepni Boyu Derneği Başkanı Salim Yılmaz, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş dernek açılışında hazır bulundu.

Dernek açılışını Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi ile birlikte gerçekleştiren Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Anadolu insanının kültürel devamlılığının önemini ve Çepnilerin yiğit bir millet olduğunu vurguladığı konuşmasında “Köklerimizi bilmeden geleceğe yürümenin, geleceği inşa etmenin imkanı yoktur. Çepniler bu coğrafyada barış içinde yaşamış ve milli mücadelede ay yıldızlı bayrak altında saf tutmuş yiğit bir millettir. Bu derneğin kurulmasında emek veren başta dernek başkanımız olmak üzere üyelerine çok teşekkür ediyorum. Emek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. İlçemizde ve bölgemizde Çepni kültürü ile ilgili çok kıymetli hizmetler yapılacağına inancım sonsuz” dedi.
Açılışın ardından Kınık Çepni Boyu Derneği Başkanı Salim Yılmaz katılımcılara, çepni kültürünü anlatarak derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.