KINIK BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN SAĞLIK HİZMETİ

KINIK BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN SAĞLIK HİZMETİ
24 Ocak 2023 - 18:42
İzmir Kınık Belediyesi, sağlık hizmetleri konusunda yaptığı çalışmalarla sosyal Belediyecilik faaliyetleri kapsamında sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürüyor. 

Kınık Belediyesi hasta servis aracı ve hasta nakil aracı ile Kınık’ta yaşayan vatandaşlar, randevu aldıkları İzmir Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi, Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi, Ege Üniversitesi Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde tetkik ve tedavilerini yapabiliyor.


Çevre hastanelerinde randevuları olan vatandaşlar, belediyenin Halkla İlişkiler birimi çalışanları ile irtibata geçip sabah erken saatlerde Belediye’nin hasta servis aracı ile evlerine en yakın duraktan alınıp hastanenin kapısına kadar bırakılıyor. Hastanedeki işlemleri biten vatandaşlar daha sonra aynı servis aracı ile akşam saatinde hiç bir ücret ödemeden yeniden evlerine ulaşıyor.

Belediye’nin, özellikle periyodik olarak radyoterapi, kemoterapi tedavisi alan ve ameliyatlı ya da yatalak olan hastalar için sunduğu Hasta nakil aracı hizmeti ise, pek çok hastanın hayatını kolaylaştırıyor. 

Kalabalığa girmemesi ve yorulmaması gereken hastalar, hasta nakil aracı hizmeti ile evlerinden alınıp yanlarında bir yakınları ile tedavi görecekleri çeşitli hastanelere tek tek bırakılıyor, hastane işlemleri bittikten sonra ise kendilerini bekleyen nakil aracı ile yine evlerine kadar ulaştırılıyor. Böylece zaten zorlu ve yıpratıcı bir süreçten geçen hastalar, bir de maddi ve manevi sıkıntılar ile uğraşmak durumunda kalmıyor. 

7 yıldır ihtiyaca göre haftanın her günü hizmet veren sağlık araçlarından vatandaşlar memnun.

Hasta Nakil aracından senelerdir yararlanan Kemoterapi hastası Fadime Mamaklı, ‘Evden alıyorlar hastaneye götürüyorlar  tedavimi görüp geri geliyorum çok sıkıntı olurdu gidemezdim olmasaydı Allah razı olsun.’ dedi. Evde bakım hastası annesi olan Nezahat Albaş ise; Hem annem hem de babam için kullanıyoruz iki aracı da. Annem için maddi manevi sıkıntı oluyordu ama belediyemizin verdiği bu imkanlar ile her türlü kolaylaştı benim işim. Şoförümüzü veriyor Başkanımız, bizi hastanenin kapısına kadar götürüp getiriyor.‘ diye anlattı. 
Kalp ameliyatı olan yatan hasta babası için hasta nakil hizmet aracını kullandıklarını söyleyen Didem Paycı, ‘Kalp ameliyatından sonra bacaklarından yürüyemiyor evden kapımızdan alıp hastaneye götürüyor orada bizi bekliyor tekrar evimize götürüyor. Bu hizmet olmasaydı kim kaldıracaktı sürekli. Kendi arabamızla olsa Çiğli İzmir çok uzun bir yol gazı masrafı hepsi zorlayacaktı bizi Başkanımız sağolsun.’ diye aktardı. Hasta servis aracını kullanan Fatma Çımbılca, ‘bu araç olmasaydı kendi imkanlarımızla asla gidemezdik Başkanımızdan Allah razı olsun’ derken, İdris Mahmat ise kendi aracımız olmadığından dolayı hastaneye gidip gelme sorunumuzu belediyemizin sağladığı araçla karşıladığımız için çok memnunuz‘ dedi.


Kendisi de aynı zamanda bir hekim olan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, hastaların yaşayabilecekleri olası sıkıntıları yakından bildiğini ve vatandaşların en konforlu şekilde hizmet almalarını sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi. 


Sağlık hizmeti araçlarından yararlanmak isteyen vatandaşların, Belediye’nin Halkla ilişkiler birimi çalışanları ile irtibata geçip randevu saatlerini ve gidecekleri hastanenin adını yazdırmaları yeterli.