Kendilerini sosyal hizmetler kurumu görevlileri olarak tanıtıp dolandırdılar!

İzmir’in Bornova ilçesinde kendilerini  Sosyal Hizmetler Kurumu görevlileri olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen üç şahıstan  ikisi tutuklandı biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kendilerini sosyal hizmetler kurumu görevlileri olarak tanıtıp dolandırdılar!
Editör: Aliağa Medya
19 Mart 2020 - 11:29
İzmir’in Bornova ilçesinde kendilerini  Sosyal hizmetler kurumu görevlileri olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen üç şahıstan  ikisi tutuklandı biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Edilen bilgiye göre  Yaka mahallesinde i oturan G.Ö. isimli şahıs  evine 3 şahıs gelerek kendilerini sosyal hizmetler kurumu çalışanı olarak tanıttıklarını ,evde bulunan arızalı buzdolabını tamir ettirmek için aldıklarının ve 1500 TL de parayı alarak gitmeleri üzerine  Bornova İlçe Jandarma komutanlığın dolandırıcılık olayı ile ilgili çalışma başlattı.
Jandarma ekipleri Konu ile ilgili bölgede bulunan 15 farklı noktadaki 34 farklı güvenlik kameraları incelemesi sonucunda olayın şüphelilerinin (Y.D.), (M.K.) ve M.A.K.) oldukları ve olayda kullandıkları 35 CCL 66 plakalı kamyonetin tespit ettiler. Ekipler, şüpheli şahıslar ikamet ettikleri Seferihisar Turabiye mahallesinde yakaladı. Gözaltına alınan  (Y.D.), (M.K.) ve M.A.K.) isimli şüpheli şahısları sorgusunda  olayı kendilerinin gerçekleştirdiklerini, buzdolabının parçalara ayrılarak hurdaya sattıklarını itiraf ettiler .Ve Ayrıca 1500 TL paranın da şüphelilerden alınarak mağdura teslimi yapıldığı öğrenildi.
 Jandarmalıdaki işlemlerin ardından adliye sevk edilen şüpheli  şahsılardan M.A.K mahkeme tarafından.) adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken , (Y.D.), (M.K.) tutuklanarak Menemen T Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumuna teslim edildi.