Kazdağları'nda Orman yangını Devam ediyor

Kazdağları'nda Orman yangını Devam ediyor

Kazdağları'nda Orman yangını Devam ediyor
Editör: Aliağa Medya
23 Ağustos 2021 - 13:42

Balıkesir Edremit'e bağlı Güre beldesindeki Kazdağları ormanlık alanında sabah saatlerinde yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Pınarbaşı Mahallesi'nin üst kesimlerinde bulunan ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı
Yangın ihbarının ardından Çanakkale ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü 'ne ait iki helikopter yangın bölgesine kısa sürede ulaşırken, iki yangın söndürme uçağı da söndürme çalışmalarına katıldı. Şuan Edremit ve Balıkesir Orman İşletme müdürlüklerinden çok sayıda arozöz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçları ve su tankerleri ile 1 uçak ve 5  yangın söndürme helikopteri yönlendirildi. Karadan ulaşımın olmadığı bölgeye dozerlerle yol açma çalışması başlatıldı.Yangına y a Arazinin sarp ve dik olması nedeniyle itfaiye ekipleri yangına karadan müdahale edemezken yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Yangın ile ilgili Balıkeşir Valiliğinde yapılan açıklama yapıldı açıklamada şu şekildedir;
“Edremit İlçemiz Kavurmacılar Mahallesi sınırlarında Kazdağları Milli Parkı içerisinde ormanlık alanda 23.08.2021 Pazartesi günü saat 09.18 sıralarında tek noktada başlayan yangına en kısa sürede müdahale edilmiştir. Yangının başladığı bölgenin sarp bir arazi yapısına sahip olması nedeniyle havadan müdahale yoluyla söndürme çalışmalarına başlanılmıştır.

Şu an itibariyle 7 helikopter ve 1 uçakla söndürme çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca yerde müdahale için yangın müdahale ekiplerimiz bölgeye intikal halindedir.

Alana çok sayıda arazöz, su ikmal aracı, tanker ve yangın ekibi sevk edilmiştir. Yangın söndürme çalışmalarımız Valiliğimizin koordinasyonu altında ilgili bütün kurumlarımızın işbirliğiyle en etkili şekilde gerçekleştirilmektedir.” İfadlerini kullanıldı
Haber:İsmail Hakkı Ergün