Kaymakam Zekeriya Güney Göreve Başladı

11 Ağustos tarihinde yayınlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Aliağa Kaymakamlığına atanan Zekeriya Güney bugün itibariyle görevine başladı. Aynı Kararname ile son iki yıldır Aliağa Kaymakamlığı yapmakta olan Ömer Karaman Samsun Vali Yardımcılığına atanmıştı.

Kaymakam Zekeriya Güney Göreve Başladı
Editör: Haber Merkezi
09 Eylül 2022 - 17:08
11 Ağustos tarihinde yayınlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Aliağa Kaymakamlığına atanan Zekeriya Güney bugün itibariyle görevine başladı. Aynı Kararname ile son iki yıldır Aliağa Kaymakamlığı yapmakta olan Ömer Karaman Samsun Vali Yardımcılığına atanmıştı. Aliağa'nın yeni Kaymakamı Zekeriya Güney'in 9 Eylül 2022 tarihi itibariyle Aliağa'da fiilen göreve başladığı kaydedildi. Kaymakam Güney'in göreve başlaması ilçedeki kurumlara yazı ile bildirildi. 

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney Kimdir?

Aliağa Kaymakamlığı görevine başlayan Zekeriya Güney, 1971 yılında Samsun’un Kavak ilçesine bağlı Yenitoptepe köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okuduktan sonra, ortaokul ve lise öğrenimini Ladik ilçesi, Akpmar öğretmen Lisesi'nde tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü 1992 yılında bitirdi.

1994 yılında Kaymakamlık mesleğine başlayan Güney, 1996 yılında 8 ay İngiltere’ye kursa gitti. Ardından Karabük-Eskipazar, Ankara-Evren İlçelerinde kaymakamlık görevini vekaleten yürüttü. Daha sonra sırasıyla; Giresun-Alucra, Ardahan-Posof, Malatya- Hekimhan, Kastamonu-Araç, Afyonkarahisar-Emirdağ, Tekirdağ-Şarköy, Kayseri Talaş Kaymakamlığı görevlerini yürüttü. Temmuz 2020'den bu yana Zeytinburnu Kaymakamlığına görevini sürdüren Zekeriya Güney, 12 Ağustos 2022 tarihinde yayınlanan 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Aliağa Kaymakamlığına atandı.

Görev yaptığı yerlerde Eğitim, kültür ve sanata verdiği önem ile tanınan Kaymakam Güney 9 Eylül 2022 Cuma günü itibariyle Aliağa'da görevine fiilen başladı.