Kaymakam Karaman , Pazar yerlerine denetledi

Sanayi Kenti Aliağa’da günlük vaka sayıları yüzlerden onlara düştü

Kaymakam Karaman , Pazar yerlerine denetledi
Editör: Aliağa Medya
08 Mayıs 2021 - 21:32
İzmir’in  Aliağa  ilçesinde İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda 4 noktada pazar kuruldu. Vatandaşlar pazar yerlerine akın etti.
İçişleri Bakanlığı'nın tam kapanma sürecinde cumartesi günleri pazarların açılmasına ilişkin genelgesinin ardından Aliağa ilçesinde de 4 yerde semt pazarı kuruldu. Sadece yaş sebze meyve ile fide satışı yapılan semt pazarlarında tedbir ve uygulamalar üst seviyede tutuldu.
Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, beraberindeki bir heyetle birlikte tam kapanma sürecinde cumartesi günü kurulan Atatürk Mahallesindeki  Pazar yerinde  korona virüs denetiminde bulundu.
Pazaryerinde esnaflar 3'er metre ara ile tezgahlarını açarken pazar girişinde pazar yerlerinde oluşabilecek yoğunluğu önlemek amacıyla Aliağa Belediyesi Zabıta Ekipleri ile Emniyet Ekipleri kontrollü girişlere izin verirken, vatandaşlar HES kodu sorgulamasının ardından pazar yerlerine alındı. Pazar yerleri girişinde hijyen için el dezenfektan üniteleri bulunduruldu. Zabıta Ekipleri sık sık yaptığı anonslarla vatandaşlara maske ve mesafe hatırlatması yaptı.
Aliağa ilçe Kaymakamı Ömer Karman, yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapılan Atatürk mahallesindeki kapalı Pazar yerinde  pazaryerleri korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbire uyulup uyulmadığını kontrol etti. Vatandaşlar ve pazar esnafıyla sohbet ederek Korona virüs salgınını fırsat bilerek ürünlerin yüksek fiyatla satılmaması ve maske, mesafe ve hijyen konusunun uyarılarda bulundu. Kaymakam Ömer Karaman Korona virüs salgını fırsat bilerek ürünlerin yüksek fiyatla satış yapmaya kalkan esnaf hakkında gerekli yasal işlem yapılması için Zabıta Müdürüne talimat verdi. Denetimlerde tezgahında fiyat etiketi bulundurmayan bir pazarcı esnafına ekiplerce cezai işlem uygulandı.
Kaymakam Ömer Karaman “Kurallara Uyan Aliağa Halkına Çok Teşekkür Ediyorum”
Denetimin ardından açıklamalarda bulunan Aliağa kaymakamı Ömer Karaman pandemi kurallarına harfiyen uyulması gerektiğini ve alınan tedbirlerin Aliağa’da olumlu sonuçlar doğurduğunu söyledi. Aliağa pazarının Kovid-19 tedbirleri kapsamında başarılı bir şekilde kurulduğunu da ifade eden Ömer Karaman “Burada önemli olan husus bayram öncesi son pazar izdiham olacak, kalabalık olacak. Zabıtalara bunun talimatını verdik. Fiyatlar konusunda çok duyarlı olunması lazım. Vatandaşların şikayetleri bugünlerde pazarcılar fiyatları çok attırdı. Bu attırmadan dolayı da fırsatı ganimette dönüştürmemelerine dikkat ediyoruz. Bu nedenle hem fiyatlara bakıyoruz hem de buradaki esnafın pandemi kurallarına riayet etmelerine kontrol ediyoruz. Ayrıca Aliağalı vatandaşlarımız tam kapanma süresinde kurallar uyuyorlar. Aliağa’da günlük vaka sayıları yüzlerden onlara düştü. Kurallar uyan Aliağa halkına çok teşekkür ediyoruz“ dedi.
Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun: “Vatandaşlarımızın Tedbirlere Uymaya Devam Etmelerini İstiyoruz”
Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun: “Vatandaşlarımızın tedbirlere uymaya devam etmelerini istiyoruz”
Tam kapanma sürecinin ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da olumlu sonuçlar verdiğini belirten Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun “Aliağa’da vaka sayılarında önemli düşüşler var. Vatandaşlarımızın tedbirlere uymaya devam etmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.   
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlere Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediyesi Personel Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir Acar, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri katıldı.