Kaymakam Karaman'dan 9 Eylül mesajı

Kaymakam Karaman’dan 9 Eylül mesajı

Kaymakam Karaman'dan 9 Eylül mesajı
Editör: Aliağa Medya
09 Eylül 2020 - 14:27
Aliağa  Kaymakamı Ömer Karaman , 9 Eylül İzmir`in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Kaymakam Karaman mesajında,” Birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyduğumuz güzel İzmir’in işgali Kurtuluş Savaşı’mızı başlatan kıvılcımdır. Bu olay tüm Anadolu’da yankı bulmuş, imkânsızlıklar içinde bile olsa millet vatanına sahip çıkmıştır. Türk milletini öz yurdunda parya edeceğini zanneden düşman kuvvetleri bir kez daha aziz milletimiz tarafından bozguna uğratılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan uyanış, 9 Eylül 1922’de İzmir’in düşman işgalinden kurtulmasıyla taçlanmış, bunu Cumhuriyetimizin kuruluşu takip etmiştir.
 
        Bu anlamlı gün vesilesiyle bu toprakları bize yurt yapan kahraman ecdadımızı, onların muhtaç olduğumuz vakit bize kudret olacak azim ve kararlılığını tekrar hatırlıyoruz. Bu millete Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’dan başlayarak Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, vatanın birliği, milletin dirliği uğruna feda-yı can eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anıyor, Bu duygu ve düşüncelerle; İzmir’in Kurtuluşunun 98. yıldönümünü tebrik ediyor. Tüm İzmirli ve Aliağalı Hemşerilerimizi sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi