Kan Bağışında Ege Bölgesi Rekoru Geldi.

Türk Kızılay’ı İzmir Kan Bağışı Merkezi ile Atatürk İlk ve Orta Okulu işbirliğiyle “Haydi Aliağa, Hedef Bin Kan Bağışı” kampanyası düzenledi

Kan Bağışında Ege Bölgesi Rekoru Geldi.
Editör: Aliağa Medya
16 Kasım 2019 - 12:57
Türk Kızılay’ı İzmir Kan Bağışı Merkezi ile Atatürk İlk ve Orta Okulu işbirliğiyle “Haydi Aliağa, Hedef Bin Kan Bağışı” kampanyası düzenledi.

Kızılay, Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu işbirliği ile “Haydi Aliağa Kan Bağışında Rekora” sloganıyla düzenlenen  kampanyada 625 kan bağışıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar arasında bir okulda alınan kan sayısı ile Ege Bölgesi rekoru geldi.

Okul yönetimi ve öğretmenlerin de destek verdiği girişimle okul bahçesine bağış çadırları kuruldu. Sabah erken saatlerden itibaren aileleriyle birlikte kan bağışında bulunan öğrenciler, mahalle sakinleri ve yakın çevredeki esnafı da dolaşarak kan bağışı yapmaları için destek istedi. Bağış çağrısını dikkate alanlar, kısa sürede okula gelerek bağışta bulundu ve sayının artmasını sağladı. 1300’ü geçkin kişi kampanyaya başvurusunda çeşitli nedenlerle  özelikle kanın düşük olması ve ilaç kullanımı  sebebiyle  bazı vatandaşlardan kan bağış alınmadı.

Düzenlenen kan bağışı kampanyasına ilgiden memnun olduklarını belirterek sözlerine başlayan Okul Müdür Habib Bilgiç, “İzmir Kızılay bölge müdürümüzle beraber  kan bağış kampanyası başlattık. Aliağa’nı ,İzmir’in, Türkiye’nin rekorunu  kırmak için bugün uğraşacağız.” dedi.

Kızılay Derneği İzmir Kan Bağışı Merkez müdürü Dr.Burak Yurdakul  Kan  bağışı kampanyası  ile tüm  Aliağa halkının bilinçlendirme ve hedeflerin İzmir’in  kan ihtiyacının katkıda bulunmak istediklerini belirten Dr.Burak Yurdakul “Bugün burada Milli Eğitim Müdürümüzün katkılarıyla Atatürk İlk ve Orta Okulunda tüm Aliağa’yı harekete geçiren bir kan  bağış kampanyası başlattık. Hedefimiz İzmir’in lan ihtiyacına katkıda bulunmak ve Tüm Aliağa’yı bilinçlendirmek. Burada tüm öğretmenlerimize okul müdürlerimize ,milli eğitim müdürlüğümüze ve Katkı koyan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.  İfadelerini kullandı.

Okulda kan veren vatandaşlar    Atatürk ilk ve  Ortaokulunda öğrencilerin anlamlı bir kampanya hazırladıklarını ve herkesi düzenli  kan vermeyi davet ettiler.

Aliağa Atatürk İlk ve Orta Okulu bahçesinde düzenlenen Kan Bağış Kampanyası’na İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetimi ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.