Kadınlar iyi yetiştirildikleri zaman kadın veya erkek olmanın bir farkı kalmıyor

Profesyonel hayatta Türk kadınlarının varlığını göstermek ve bu sürecin işleyişini anlatarak genç kadınlara ilham vermek için düzenlenen BinYaprak canlı yayınında tamamı İzmirli kadınlardan oluşan bir panelle İzmirli kadınların global kariyer hikayeleri paylaşıldı.

Kadınlar iyi yetiştirildikleri zaman kadın veya erkek olmanın bir farkı kalmıyor
Editör: Aliağa Medya
18 Aralık 2020 - 22:53
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi ve Sivil Toplum Örgütleri İletişim Sorumlusu Meltem Kolday’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Dassault Systems Türkiye Genel Müdürü Elif Gürdal, “Genç kızlarımızı ne kadar erken erkek egemen mesleklere yöneltirsek, iş hayatında da kadın-erkek eşitliğini o kadar erken göreceğiz.” derken, Oracle Cloud Satış ve Teknoloji Danışmanlığı Ekibi Başkan Yardımcısı Pınar Rua Aksu, “Yanlış bir karar verirseniz, hayatı kendinize dar etmeyin. Vazgeçmeyin, ileriye bakın.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
Stanford Üniversitesi Asistan Prof. Dr. Gözde Durmuş ise, “İşinizde iyi olduğunuz zaman, kadın olmak çok büyük bir avantaj” derken, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi ve Sivil Toplum Örgütleri İletişim Sorumlusu Meltem Kolday da “Hayata bakışımızı oluştururken, duruşumuzu geliştirirken ve iyi bir insan olma yolunda ilerlerken öğretmenlerin yeri büyük.” dedi.  
Global kariyerleri hakkında ilham verici hikayelerini anlatan katılımcılar aşağıdaki mesajları verdi;
Erkek egemen mesleklerdeki varlığımızın artması, kadınların katılımının az olduğu mesleklere kızlarımızı ne kadar erken yaşta yönlendirebilirsek, eğitimlerini bu konu üzerine planlamaya ne kadar erken başladıkları ile direkt olarak ilgilidir.
İş hayatında genelde kadınların daha az yeri oluyor fakat bu onlara bir avantaj da sağlıyor. İş hayatında kadın olmak aslında bir ayrıcalık, size birçok pozitif getirisi oluyor.
Bir kadın olarak işinizde iyi olduğunuz zaman, gerek akademik kariyerde, gerekse iş hayatında ayrıcalıklar sizi bekliyor. Çalıştığınız okul veya şirket sizi desteklemeyi daha çok istiyor.
Özellikle günümüzde 3-5-10 senelik planlar yapılmamalı. O gün karşınıza çıkan sorunlarda, seçimlerde sizin için en doğrusu ne ise onu yapmaya çalışın. Bu şekilde hem iş hayatınızda hem de kişisel hayatınızda çok daha rahat ilerleyebileceksiniz.
Kadınlar kendilerini iyi yetiştirdikleri zaman kadın veya erkek olmanın bir farkı kalmıyor. Hatta kadınlar kendilerini iyi yetiştirdikleri zaman daha çok saygı görüyorlar.
Kadınların ev hayatındaki sorumlulukları ve bunları yönetebilme becerileri de iş hayatlarındaki başarıyı etkileyen faktörlerden biri. Bu nedenle yapılacak en iyi kariyer seçimlerinden biri de eş seçimi.
İyi bir eş seçimi ile çok iyi bir rol model çiziliyor. Anne seyahat ederken ev işlerine hakim bir baba, annenin profesyonel kariyerini destekleyen bir baba figürü, çocukların yetiştirilmesinde çok önemli.
Yayını izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=lOMVIUiGgwM

Binyaprak Hakkında: Çalışan ve üretmek isteyen kadının fark yarattığı bir kız kardeşlik network’ü olan Binyaprak, birlikte iş hayatında potansiyelini keşfetmek ve birikimini paylaşmak isteyen tüm kadınları ve onların hedeflerine ortak olan erkekleri ve kurumları kapsıyor.