Jandarma, 3 gün önce işlenen cinayetin şüphelilerini yakaladı, 3 kişi tutuklandı

Jandarma, 3 gün önce işlenen cinayetin şüphelilerini yakaladı, 3 kişi tutuklandı
Editör: Aliağa Medya
21 Kasım 2020 - 16:59

İzmir’in  Menderes ilçesinde, öldürülen Z. T.'nın olayıyla ilgili jandarma ekiplerin gözaltına aldığı  3 kişi  tutuklandı.
Olay, 17 Kasım günü saat 13.15  sıralarında Çile Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre   Mahallede  silahlı kavga ihbarı alan jandarma ekipleri olay yerine  intikal etti. Ekipler  Olay yerinde   yol kenarında bulunan bir aracın  sol ayna kısmında silah deliği  ve ön camda çatlak  olduğunu tespit ettiler.  Ekipler aracın çevresinde   yaptığı kontrollerde  aracın bulunduğu yerden yaklaşık 4000 metre  ilerisinde bulunan bir mandalin  bahçesinde  bir şahsın hareketsiz  yattığını gördü.
İhbar üzerine olay yerinde gelen sağlık ekipleri  sahsın  hayatını kaybettiğini belirledi.
 Ekipler Şahsın üzerinde yapılan incelemede    bir ateşleyici silahla  hayatını kaybettiği ve  şahsın isminin  Z:T olduğunu tespit ettiler. Fail/faillerin bir an önce yakalanması ve olayın aydınlatılması maksadıyla, İzmir İI Jandarma Komutanlığı tarafından Jandarmanın Dedektifleri (JASAT timleri), Olay Yeri İnceleme Timi ve istihbarat unsurlarının da içinde yer aldığı özel bir Jandarma Ekibi oluşturuldu.
 Jandarma ekiplerin   yaptıkları  detaylı araştırmalar ve teknik takip sonucu olayla ilgili (3) şüpheli tespit ettiller. Şüphelilerden biri aynı gün saat 19.35 sıralarında Jandarma Devriye Ekibinden kaçmaya çalışırken, diğer şüpheli ise olayda kullanıldığı değerlendirilen silah ile birlikte Jandarma ekipleri tarafından yakalandı .Son şüpheli ise yapılan araştırmalar ve görüşmelere sonucu Jandarma ekiplerine teslim oldu.
 Olaya  karışan  3 şüpheli  jandarmadaki işlemlerin ardından   Adliye sevk edildi.Adliye sevk edilen 3  zanlı  tutuklanarak cezaevine gönderildi.