İZSU Genel Müdürlüğü Aliağa Yenişakran'ı da arıtmaya kavuşturuyor

İZSU Genel Müdürlüğü Aliağa Yenişakran'ı da arıtmaya kavuşturuyor
Editör: Aliağa Medya
20 Temmuz 2023 - 23:39
Aliağa’ya hizmet verecek Yeni Şakran Atıksu Arıtma Tesisi projesini hayata geçiriyor.
İzmir Büyükşehir  Belediyesi İZSU Genel Müdürü  Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Yardımcıları ve beraberindeki İZSU bürokratları ile birlikte Aliağa Yenişakran’da yapımı devam eden ve yakın zamanda temel atma töreni ile tüm İzmir’e duyurulacak ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin şantiyesini ziyaret etti.

Günlük 7 bin 609 metreküp evsel atık suyu arıtacak
İzmir’in arıtma alanındaki liderliğini pekiştirecek Yeni Şakran Atıksu Arıtma Tesisi, Aşağı Şakran, Bahçedere, Hacı Ömerli sahil kesimi, Yeni Kalabak ve merkez mahallelere hizmet vererek günlük 7 bin 609 metreküp evsel atık suyu arıtacak. Yüksek kapasitesi ve ileri teknolojisiyle İzmir’e değer katacak tesisin tamamlanmasıyla bölge sakinlerinin yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Yeni Şakran’da foseptik devri bitiyor

Eşsiz güzellikteki doğası ile İzmir’in kuzey Ege kıyısında yer alan yerleşimlerinden Aliağa’nın Yukarışakran bölgesinde 30 bin metrekarelik alanda inşa edilecek tesisin hizmete alınmasıyla birlikte bölgedeki foseptik devri sona erecek. Tesiste ileri biyolojik yöntemle arıtılan atık sular doğaya zarar vermeden bertaraf edilecek. Proje kapsamında koku giderim ve aktif çamur kurutma sistemi de yer alacak.