İZSU'dan altyapı hamles!

Kentin dört bir yanında altyapı yatırımlarını sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, hayata geçirdiği projelerle Menemen’in altyapı ağını güçlendirmeye devam ediyor. Bölgedeki içme suyu, atık su ve yağmur suyu hattı çalışmalarını yerinde inceleyen İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, yapılan çalışmaların kentin en önemli tarım bölgelerinden Menemen’e can suyu olduğunu belirtti. İlçedeki kayıp kaçak oranlarını sıfıra indirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Köseoğlu, 109 kilometrelik içme suyu şebeke ve iletim hattının aşamalı olarak devreye alınacağını kaydetti.

İZSU'dan altyapı hamles!
Editör: Aliağa Medya
21 Şubat 2024 - 11:11
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, vatandaşlara kesintisiz hizmet götürmek amacıyla altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Menemen ilçesini ziyaret eden İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, yapımı devam eden içme suyu, atık su ve yağmur suyu hattı çalışmalarını inceledi. Genel Müdür Yardımcısı Onur Demirci, İşletmeler 1.Bölge Daire Başkanı Evrim Eryılmazlı ve sahada görev yapan teknik ekiple bir araya gelen Köseoğlu, özellikle yaz aylarında nüfusu artan bölgelerde herhangi bir sorunla karşılaşılmaması ve su kayıp kaçak oranlarının sıfıra indirilmesi için çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü dile getirdi.
 
Hedef: Sıfır kayıp kaçak
Menemen ilçesinin merkezi ile Emiralem, Yayla, Kır, Değirmendere, Türkelli, Fatih ve Yıldırım mahallelerine hizmet verecek içme suyu hatlarının yapımı sürerken, Foça Musabey İçmesuyu Arıtma Tesisi'nden Ilıpınar mevkiine su iletecek iletim hattı imalatı da devam ediyor. Proje kapsamında toplam 109 kilometre hat imalatı yapılıyor. Çalışmalar kapsamında ekonomik ömrünü tamamlayan hatlar değiştirilerek vatandaşlara kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini sağlanacak. Bölgedeki çalışmaları denetleyen Köseoğlu, imalatlar sonucunda yüzde 50'lere varan kayıp kaçak oranının sıfıra indirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
 
Mahallelerde altyapı seferberliği
İZSU, ilçenin pek çok noktasında da kapsamlı altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Asarlık Mahallesi'nde yapımı devam eden 1,5 kilometrelik yağmur suyu hattı imalatı ile bölgedeki yağmur suları toplanarak kontrol altında tutulacak ve taşkın riski en aza indirilecek. Yağmur sularının doğru şekilde yönetilmesi sonucunda altyapı hasarları önlenerek yerleşim yerlerinin fiziksel yapıları da korunmuş olacak.
 
Menemen Seyrek ve Villakent mahallelerinde yapımı devam eden içme suyu şebeke ve iletim hattı inşaatı kapsamında ise toplam 75 kilometre içme suyu hattı imal ediliyor. İZSU Genel Müdürlüğü ayrıca, Fatih Mahallesi'nde taşkın risklerinin önüne geçecek 1,2 kilometrelik baks imalatı yapıyor.