İZMİR'İN DUVARLARINA RENK GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası İzmir Duvar Resimleri Çalıştayı” çerçevesinde, Alsancak ve Konak’taki 8 duvar, birbirinden renkli motiflerle boyandı

Editör: Aliağa Medya
21 Aralık 2018 - 00:52


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası İzmir Duvar Resimleri Çalıştayı” çerçevesinde, Alsancak ve Konak’taki 8 duvar, birbirinden renkli motiflerle boyandı. Sıradışı çalışmalar İzmirliler tarafından çok beğenildi.

İzmir Belediyesi’nin 150. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen  Uluslararası İzmir Duvar Resimleri Çalıştayı, ortaya koyulan eserlerle daha şimdiden kente ayrı bir hava kattı. Çalıştay jürisinin 23 ülkeden 92 sanatçı arasından belirlediği 8 sanatçının eserleri, Konak ve Alsancak’taki 8 duvara uygulanmaya başlandı.  Mural sanatını (duvar boyama) icra eden sanatçıların 4’ünün Türkiye’den, diğer 4’ünün ise Fransa, Sırbistan, Kolombiya ve Ekvador’dan olduğu bildirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri de sanatçılara asistanlık yaptı.

Seçici Kurul
Çalışmaları değerlendiren Seçici Kurul, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nden  (ARUCAD) Prof. Dr. M. Turan Aksoy, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden Prof. Dr. Cebrail Ötgün ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden Öğr.Gör. Hamdi Gökova ile Grafiti sanatçıları Alper Bıçaklıoğlu ve Erman Yılmaz’dan oluştu.

Boya festivali
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Uluslararası İzmir Duvar Resimleri Çalıştayı” kapsamında, 22 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’de, Gündoğdu Meydanı’nda müzik dinletileri, lindy hop, jonglör ve mim gösterileri düzenleyecek. İlgi çeken bir diğer etkinlik de, dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen “colorzest partisi” (boya festivali) olacak. Dj Catwork performansı eşliğinde müziğin keyfini çıkaracak kalabalık, renkli görüntülere sahne olacak.
15.00 başlayacak etkinlikte ücretsiz dağıtılacak colorzest boyaları, nişasta ve gıda boyasından üretiliyor. Astım hastalarının hassasiyeti sebebiyle bu partiye katılmamaları, lens kullananların da gözlerini korumaları; boyaların saçtan ve vücuttan kolay çıkması için partiden önce saç kremi ve güneş kremi kullanılması öneriliyor.