İzmir ve ilçelerinde hava daha da  soğuyacak 

İzmir ve ilçelerinde hava daha da  soğuyacak 

İzmir ve ilçelerinde hava daha da  soğuyacak 
Editör: Aliağa Medya
08 Şubat 2020 - 22:13
Meteoroloji Genel Müdürlüğü  İzmir  ve İlçelerine için kuvvetli fırtına ile zirai don uyarısında bulundu.Bu gece sabaha doğru geçiş yapmasını beklediğimiz soğuk cephe ile birlikte hava sıcaklığı iyice düşecek.
Kar özellikle Bergama-Kınık çevresinde  yüksek kesimlerinde daha kısa süreli bile olsa örtü yapabilecek cinsten olabilir. Bu gece sabaha doğru, yani  fecir vakiti 5-10 dakikalık çok hafif varla yok arası bir karla karışık yağmur ve kar şekilde yağış geçiş yaptıktan sonra hava ciddi soğuyacak. Yarın hava sıcaklığı 5 derecenin üzerine bile çıkamayacak. Orta kuvvette ve zaman zaman kuvvetli esecek poyraz rüzgârı ile hava iyice  soğuyacak  ve  Sıkı sıkı giyinmekte fayda var.
Pazar günü ise sıcaklık 6-7 dereceye ancak çıkabilecek. Pazartesi günü ile birlikte hava sıcaklığı artışa geçecek. Hafta ortası 14-15 derecelere dayanacak. Hafta ortasından sonra yağış ihtimali var gibi fakat bunu daha sonra konuşuruz.
Zirai Don Uyarısı
Yarın sabah Bergama, Kınık, Kemalpaşa, Ödemiş, Kiraz, Tire, Beydağ, Bayındır, ve Torbalı çevresinde zirai don riski var. Pazar sabahı ise tüm İzmir İli olmak üzre ilimizin iç kesimlerde kuvvetli zirai don riski artıyor.. Pazar sabahı merkez ilçelerimizde hava sıcaklığı -2 -3 dereceye kadar düşerken iç kesimlerde -5 -6 dereceye kadar gerileyecek. Pazartesi sabahı zirai don riski, Çeşme Yarımadası hariç ilimizde oldukça yüksek olmaya devam edecek.. Özellikle sabahları araçlarla seyahat ederken muhakkak kış lastiği bulunmalı. Köprü ve viyadüklerde oldukça yavaş gidilmeli.. Salı günü zirai don riski ortadan kalkıyor.
Aliağa’da Tahmin Edilen Beş Günlük Hava Raporu
8 Şubat 2020 Cumartesi: Hava hafif yağmurlu, sıcaklık en düşük 1, en yüksek 6 derece
9 Şubat 2020 Pazar: Hava parçalı bulutlu, sıcaklık en düşük -1, en yüksek 8 derece
10 Şubat 2020 Pazartesi: Hava parçalı bulutlu, sıcaklık en düşük 1, en yüksek 12 derece
11 Şubat 2020 Salı: Hava sağanak yağışlı, sıcaklık en düşük  7, en yüksek 18 derece
12 Şubat 2020 Çarşamba: Hava sağanak yağışlı, sıcaklık en düşük 9, en yüksek 18 derece