İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den Aliağa ziyareti

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ilçe gezileri kapsamında Aliağa’da ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu. İade-i ziyaretler kapsamında Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı makamında ziyaret eden Vali Köşger, İlçe’nin sorunları ile gerçekleştirilmesi planlanan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Köşger, Ağapark Sosyal Tesisleri ve Aliağa Polis Kampı'nda incelemelerde bulundu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den Aliağa ziyareti
Editör: Aliağa Medya
08 Ekim 2020 - 03:09
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in  Aliağa programında ilk durağı Hükümet Konağı oldu. Vali Köşger ilçe protokolü tarafından Hükümet Konağı önünde karşılandı. Karşılama programına Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit, kurum müdürleri ve daire amirleri katılım gösterdi.
Programına Aliağa Kaymakamlığı ziyaretiyle başlayan Vali Köşger burada ilçede gerçekleştirilmesi planlanan projeler ve çalışmalar hakkında Kaymakam Ömer Karaman’dan bilgi aldı. Ardından Aliağa  Belediyesi’ne geçen Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Serkan Acar ’a ziyarette bulundu. Vali Köşger,  Belediye Başkanı Acar’dan İlçe’nin sorunları ile gerçekleştirilmesi planlanan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Aliağa Belediye Başkanlığının ziyaretin ardından Vali Köşger Ağapark Sosyal Tesisleri ve Aliağa Polis Kampı'nda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.
“Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde
Ağapark Sosyal Tesisleri ve Aliağa Polis Kampı'nda incelemelerde bulunan Vali Yavuz Selim Köşger , Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelerek, sanayi bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Köşger , Döküm Endüstrisi sektöründe faaliyet göstererek, Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde 500 kişiyi istihdam eden "Atik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş." Fabrikasında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.
“Gemi Söküm Tesislerin Gezdi”
Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi ziyaretin ardından İzmir Valisi Yavuz Selim ,Türkiye’nin tek Gemi Söküm bölgesi olan Aliağa'da lisanslı 22 işletme ile faaliyetlerini sürdüren Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Kamil Önal  ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek  binasının ziyarettin ardından Vali Köşger, Gemi söküm tesislerinden  faaliyet gösteren Şimşekler ve Leyal Gemi Söküm Firmalarının ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Star Rafinesinde İncelemede bulundu
1000'in üzerindeki sektöre hammadde sağlayan SOCAR Türkiye'nin Aliağa'da yer alan tesislerini ziyaret ederek, STAR rafinerisinde incelemelerde bulundu.
Nemport'u ziyaret etti
İzmir  Valisi Yavuz Selim Köşger   Star rafinesin  ziyaretin  ardından  2010 yılında faaliyete geçen ve 2019 yılı itibariyle 430.014 TEU’s ile en yüksek elleçleme hacmine ulaşan, Ege Bölgesi’nin ilk özel konteyner limanı ve dünyaya açılan ticaret kapısı Nemport'u ziyaret etti. Burada çalışmalar hakkında bilgi aldı. Son olarak Nemport’u ziyaret bulunan Vali Köşger Aliağa’daki ziyaret programını sonlandırdı.