İzmir serin ve yağışlı havanın etkisinde

İzmir'de bu hafta serin ve yağışlı hava etkili olacak

İzmir serin ve yağışlı havanın etkisinde
Editör: Aliağa Medya
26 Mayıs 2020 - 21:34
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması bu hafta da devam edecek.
İzmir'de öğlen saatlerine doğru çıkan fırtınanın şu saat itibariyle etkisini devam ettirmektedir, saaatki hızı yer yer 40 ila 60 km'ye kadar çıkmaktadır. Akşam ile gece saatlerine doğru rüzgarın yavaştan hafiflemesi bekleniyor. Genellikle parçalı bulutlu ve az bulutlu seyreden hava, yer yer çok bulutlu havanın aralıklı şekilde görülmesi ve ara ara sağanak yağmur geçişlerini de gösterebilir.

Bayramdan sonraki hava, Çarşamba günü bölge geneli neredeyse sağanak yağışlı, ama kıyı kesimlerinde yağış az olarak görülecek, yağışlar genelde yine iç kesimlerde etkili ve gök gürültülü sağanaklar şeklinde görülmesi tahmin ediliyor.Bayındır, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ arasında aralıklarla devam edecek. Ancak kuvvetli bir yağış beklentimiz yok. Ara sıra merkezde de çiselti yağış görülebilir. Yağışın en etkili olacağı yerler ilimizin merkez, güney ve doğu ilçeleri olacakken, en zayıf olacağı yerler ise Karaburun, Foça, Aliağa, Dikili, Bergama ve Kınık çevreleri olacak. Kısacası ilimizin kuzey ilçeleri yarınki yağıştan fazla faydalanmayacak. Yağışlar özellikle Kemalpaşa, Bayındır, Ödemiş ve Kiraz'ın dağlık kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olabilecek.

İşte İzmir'in % günlük Hava tahmini 37 Mayıs-31 Mayıs 2020