İzmir'in kuzeyini rahatlatacak dev proje hızla ilerliyor. 40 yıllık hayal gerçek oldu.

Battı Çıktı projesi planlanandan hızlı ilerliyor. 

İzmir'in kuzeyini rahatlatacak dev proje hızla ilerliyor. 40 yıllık hayal gerçek oldu.
Editör: Aliağa Medya
31 Ağustos 2022 - 02:35

Aliağa Belediyesi tarafndan İzmir- Çanakkale karayolunun Aliağa geçişi eski garaj mevkiinde  yapımına başlanan Katlı Kavşak projesi planlanandan hızlı şekilde devam ediyor. Aliağa Belediyesi'nin özkaynaklarıyla yapılan proje tamamlndığında sadece Aliağa değil İzmir'in kuzeyinin ulaşım kalitesi de artmış olacak. 

40 Yıllık Hayal Gerçek Oldu
Aliağa'nın hızla sanayileşmesi, İzmir'in kuzeyindeki turizm yatırımlarıyla artan trafik yüküyle birlikte 40 yıldan bu yana İzmir- Çanakkale karayolunun Aliağa geçişinde bir katlı kavşak yapılması hep gündeme gelmiş ancak geçmişte hiçbir yerel yönetim bu büyük projeye başlayamamıştı.

Alternatif Güzergahlar Oluşturuldu
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın vizyon projelerinden olan ve kamuoyunda Battı Çıktı olarak bilinen Katkı Kavşak projesinin yapımına 18 Temmuz'da başlandı. Projenin başlaması öncesi İzmir- Çanakkale karayolunu kullanacak araçlar için alternatif geçiş güzergahları oluşturuldu. Transit geçiş yapacak tehlikeli madde taşıyan araçlar ile kamyon ve çekici türü araçlar için Kuzey Ege Otoyolu zorunlu güzergaha dönüştürüldü. 

Başkan Serkan Acar'ın Vizyon Projesi
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında hizmete gireceği duyurulan projede ekipler son hızla pojeyi hayata geçirmeye başladı. Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde devam eden inşaat çalışmalarının hızı vatandaşları da memnun etti. 
Aliağa Belediye başkanı Serkan Acar tarafından büyük önem verilen ve “Aliağa'nın iki yakasını birbirine bağlayacak ciddi bir ihtiyaç” olarak tanımlanan proje İzmir'in kuzey aksında trafik yükünü ve zaman kaybını azaltarak vatandaşlara kaliteli ulaşım imkanı sağlayacak. 

Cumhuriyet Bayramında Hizmete Girecek
29 Ekim'de Cumhuriyetin 99. kuruluş kutlamalarına yetiştirilecek olan projede 45 gün içinde planlanan program hedeflerine ulaşıldı. Projede yer alan toplam 2 bin 878 metrekare istinat duvarı işinin yüzde 75'i tamamlandı. Proje kapsamındaki toplam 8 bin 104 m kazık işinin de büyük bölümü tamamlandı. İzmir- Çanakkale Uluslar arası karayoluna nefes aldıracak proje bir ilçe Belediyesi tarafından yapılan en büyük yatırımlardan biri olarak kabul ediliyor. Projede çalışmalar öngörülen takvimden daha hızlı şekilde 4-5 gün önceden gerçekleştiği belirtiliyor. 
İsmail Hakkı Ergün/Ege’de Yedigün