İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Aliağa Belediyesi İşten Çıkarılan İşçilere Destek Verdi.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişini Aliağa'da işten çıkarılan işçilerle beraber kutladı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Aliağa Belediyesi İşten Çıkarılan İşçilere Destek Verdi.
Editör: Aliağa Medya
14 Haziran 2019 - 22:05
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişini Aliağa'da işten çıkarılan işçilerle beraber kutladı.

Demokrasi Meydanı’nda DİSK Ege Bölgeler Platformu tarafından düzenlenen mitinge Aliağa Belediyesi’nden atılan işçiler ve aileleri katıldı.

Aliağa Belediyesinden çıkarılan işçilerin Cumhuriyet Meydanı'nda kurdukları çadırdan hükümet caddesi üzerinden mitingin yapılacağı Demokrasi Meydanı’na doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Demokrasi meydanında düzenlenen mitingde  ilk konuşmayı yapan  DİSK Eğitim Daire Başkanı Mehmet Salih Doğru, Emekçilerin sermayeyle olan mücadelesi tarihin belli olduğunu , son sözü direnenlerin söyleyeceğini  Son sözü  daha söylemediklerini ve mutlaka kazanılacağını söyledi.

Genel İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme daire başkanı Taner Şanlı hangi siyasal görüşte olursa olsun işçi kıyımına sessiz kalmayacaklarını ,ülkede dile getirilen beka sorunun ülkeyi sömüren, işçileri işinden eden belediye başkanları olduğunu ifade eden Şanlı , “Bu ülkenin beka sorunu olduğunu söylüyorlar. Bu ülkenin beka sorunu işçileri aşından eden belediye başkanlarıdır. Biz buradaki emeği sonuna kadar sahipleneceğiz” dedi..

Mitingde basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı  İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, hem Aliağa Belediyesi emekçileri için hem de ülkenin tamamındaki haksızlıklara karşı adalet ve demokrasi taleblerini  buradan bir kez daha yükseltmek istediklerini belirten  Memiş “. Bu hafta itibariyle Aliağa Belediyesi bünyesinde farklı işkollarında çalışan, aralarında DİSK Genel-İş yönetici ve temsilcilerinin de bulunduğu 132 kadrolu işçi arkadaşımızın iş akitleri, belediye başkanının iki dudağının arasından çıkan sözlerle tek taraflı olarak ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek feshedildi. Bizler de İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, hem Aliağa Belediyesi emekçileri için hem de ülkenin tamamındaki haksızlıklara karşı adalet ve demokrasi talebimizi buradan bir kez daha yükseltmek istedik.” dedi.