İzmir'e ikinci havalimanı girşimler başladı!

İzmir'e ikinci havalimanı girşimler başladı!
Editör: Aliağa Medya
20 Mart 2024 - 12:08
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel  seçimler öncesi "Dünya Şehri Aliağa" hedefi ile hazırlanan projelerini kamuoyuyla paylaştı. Projelerin içerisinde en dikkat çeken ise Aliağa’ya Kuzey  İzmir Havalimanı’nın yapılması için gerekli girişimlere başlandığının
açıklanması oldu.
Başkan Serkan Acar’ın sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı videolu proje tanıtımları arasında;
ulaşımdan sağlığa, spordan eğitime, kültür sanattan sosyal yaşam alanlarına, barınmadan turizme
kadar birçok dev proje yer aldı.
Projelerde şunlar yer aldı:
Toplu Konut Projesi
Aliağa’nın en önemli ihtiyaçlarından biri olan barınma konusunu toplu konut projesiyle çözüme
kavuşuyor. İki etaptan oluşacak toplam 5.000 hanelik toplu konut projesi içerisinde oyun ve park
alanlarından, alışveriş alanlarına tam anlamıyla bir yaşam merkezi olacak.Proje tamamlandığında
yaklaşık 20.000 Aliağalının barınma ihtiyacını karşılamış olacak.

Zübeyde Hanım Kreş ve Topluluk Merkezi
Ekonomik ve sosyal nedenlerle okul öncesi eğitimi alamayan çocuklara fırsat eşitliği sağlayacak Zübeyde Hanım
Kreş ve Topluluk Merkezi aynı zamanda gençler, yetişkinler ve yaş almış büyüklerin dolu dolu vakit geçirebileceği birçok eğitim, sosyal kültürel hizmeti ve zenginliği tek çatı altında toplayacak.
Aliağa Yolcu İskelesi
Aliağa’nın turizmde lider şehirlerden birine dönüşmesi amacıyla Aliağa Yolcu İskelesi projesi hayata geçirilecek.
Aliağa ile Ege adalarına düzenli seferler gerçekleştirilmesini sağlayacak proje ile Aliağa, İzmir’in kuzeyinde bir turizm merkezine dönüşecek.
Teleferik Projesi
Aliağa Sahili ile Doğa Park arasında hizmet verecek olan Teleferik, seyir zevki, ulaşım kolaylığı ve turistik cazibesinin yanında Aliağa’nın modern simgelerinden biri olacak.
Tramvay Projesi
Aliağa’nın tam anlamıyla sosyal yaşam, kültür ve turizm kentine dönüşmesine katkı sağlayacak olan tramvay projesi 8 kilometre uzunluktaki bir hatta 15 durak ile İZBAN’dan başlayarak Ağapark Plajı ve Delta Park’a kadar keyifli bir ulaşım imkanı sunacak.
Alia Park Stadyumu
Her alanda olduğu gibi spor alanındaki yatırımlara da bir yenisini daha ekleniyor. Son dönemde futbolda yükselişe geçen ve hedeflerine adım adım ilerleyen Aliağa’nın süper lige ve kente yakışır 8 bin 200 kişi kapasiteli modern stat projesi yakın zamanda hayata geçirilecek.
Aliağa Eğitim Kampüsü ve Öğrenci Yurdu
Fen Lisesi, Spor Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi’ni bir Lise kampüsü içinde toplayan Aliağa Eğitim Kampüsü  projesi ile Aliağalı gençlere bilimde, sporda ve sanatta yepyeni ufuklar açacak. Aliağa Eğitim Kampüsü projesi kapsamında 250’si kız öğrenci ve 250’si erkek öğrenci olmak üzere toplam 500 öğrenci kapasiteli yurtlar öğrencilerin hizmetine sunulacak.
Atatürk Kültür Merkezi
Aliağa’da yılın 12 ayında kültür sanat etkinliklerinin yapılacağı, yemyeşil bir peyzaj ve çevre düzenlemesiyle beraber, sosyal yaşamın tüm enerjisini içinde barındıracak Atatürk Kültür Merkezi Aliağa’ya kazandırılacak.
Ekolojik mimarisiyle simge yapı olacak Atatürk Kültür Merkezi içerisinde sinema, tiyatro, konser, konferans, fuaye alanları, atölyeler ve sergi alanları gibi bir çok faaliyet bir arada yapılabilecek.