İzmir'den depremzede üreticilere can suyu

İzmir'den depremzede üreticilere can suyu
26 Şubat 2023 - 20:18
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimin aralıksız devam etmesi için İzmir’den deprem bölgesine gönderdiği tırlardan ilki Osmaniye ye ulaştı. Yemler Osmaniye kırsalında hayvancılık yapan üreticilere dağıtılmaya başlandı. Köy Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer de yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bölgedeki üreticilerle görüşerek ihtilaçlarını tespit etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesine yönelik destek çalışmaları kapsamında bölgedeki üretimin de devamına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Deprem felaketinden dolayı küçük ölçekli üreticilerin uğradığı hasarı ve hayvan yemi ihtiyacını tespit etmek üzere alanda çalışmalar yapılıyor ve desteklerin üreticilere ulaştırılması sağlanıyor. Önceki gün 5 tır dolusu yemi hayvancılık yapan üreticilere ulaştırmak üzere yola çıkan tırlardan ilki Osmaniye’ye vardı.
Köy Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer ve yönetim kurulu üyeleri yardım kampanyalarında olduğu gibi Osmaniye merkezi ve kırsalında de destek çalışmalarına katıldı.  Soyer burada üreticiler ile görüşerek ihtiyaçlarını tespit etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Köy Koop bölgedeki mevcut kooperatiflerin hızla canlandırılması için de çalışma yürütüyor.