İzmir'de tefecilere operasyon

İzmir’de tefecilere operasyon

İzmir'de tefecilere operasyon
Editör: Aliağa Medya
30 Haziran 2020 - 09:11
İzmir’de tefecilere yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.
İzmir İl Jandarma  Komutanlığı  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı  ekipleri,Menderes Ilçesinde uzun suren takıp sonucunda örgütlü olarak "Tefecilik" suçunu işlediği değerlendırilerak  şuphelilere   eş zamanlı operasyon düzenledi.
Bahse konu soruşturma kapsamında (72) vatandaşımızın ekonomik sıkıntılarını ıstısmar ederek, yüksek faızle para vererek tefecılik yapan, zorla senet ımzalattıkları şahıslardan haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen şüpheli (A K ), (M K ), (Ç.A.), (B U ), (S.T.), (M Ç ) ve (E A.) isimli şahıslar ekiplerce  gözaltına alındı.Şüphelilere düzenlenen operasyonda (101) adet senet, hesap takıp defteri ve 3 dizüstü bilgisayar ele geçirildi..
Cumhuriyet savcısıııın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan (A.K.), (Ç.A.), (B U ). (S T.) ve (E.A.) isimli şahıslar tutuklanma talebi ıle sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak Buca Kapalı Ceza Infaz Kurumuna teslim edildi. Operasyonda adresınde bulunamayan (O Y )isimli şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edildiği ve Şuphelilerden (M. Ç.) isimli şahsa ev hapsı uygulandığı öğrenildi.