İzmir'de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 7 Kişi Tutuklandı, 5 Kişi Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı

İzmir'de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 7 Kişi Tutuklandı, 5 Kişi Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı
Editör: Aliağa Medya
04 Mayıs 2024 - 10:49
İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Aliağa Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Kınık ve Bergama ilçelerinde silah ve mühimmat ticareti/kaçakçılığı ile uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik 30 Nisan 2024 günü hava destekli bir operasyon düzenledi.
Operasyonda 17 hedef şahsa yönelik yapılan aramalarda; 11 adet tabanca, 1 adet otomatik tüfek,20 gram esrar, 190 adet uyuşturucu hap, 17.86 Gr Metamfetamin ve   Çok sayıda silah parçası  ele geçirildi.
 Konu ile ilgili  16 kişi  gözaltına alındı.  Gözaltına alınan şahıslard emniyetteki işlemlerin ardından Adliye  sevk edildi. Adliye sevk edilen şüpli şahıslardan 7'si tutuklanırken, 5 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 4 şahıs ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Firari olan 1 şahıs için ise arama çalışmaları devam ettiği öğrenildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü, yasadışı silah ticareti, imalatı ve bireysel silahlanma ile mücadeleye kararlılıkla devam edeceğini ve şehrimizin huzur ve güvenliğini korumak için suçlularla mücadelesini sürdüreceğini açıkladı.