İzmir'de silah kaçakçılığı operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

İzmir'de silah kaçakçılığı operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Editör: Aliağa Medya
29 Ocak 2024 - 11:34
İzmir’in  Bornova ilçesinde Jandarma ekipleri silah kaçakçılığı yapanlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 2 şüpheli yakalanırken, 11  adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince suç ve suçlularla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde; Bornova ilçesi Çiçekli mahallesinde silah ticareti yapılacağı bilgisine ulaştı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bornova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordine ve talimatları doğrultusunda, silah kaçakçılığı yapanlara yönelik çalışma başlattı.
Çalışma kapsamında, jandarma ekipleri  belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi. 0perasyonda 2 şüpheli  şahıs 10 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalandı. Olayın devamında şahısların evlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 2 adet şarjör ve 6 fişek ele geçirildi.

 Operasyonda, Safa A. ve Sinan S. isimli 2 şüpheli , jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemece Safa A. ve Sinan S. tutuklanarak Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildiği öğrenildi.