İzmir'de koronada  en riskli ilçeler hangileri?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından son dakika açıklamalarında bulundu

İzmir'de koronada  en riskli ilçeler hangileri?
Editör: Aliağa Medya
02 Nisan 2020 - 10:42

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Koca, yapılan test sayısı sonucunda yeni tespit edilen vakaları açıklarken, vefat edenlerin sayının 277'ye yükseldiğini belirtti. İllere göre corona virüsü vaka sayısını da açıklayan Bakan Koca, salgının İstanbul, Ankara ve İzmir'de daha çok yaygınlık gösterdiğini söyleyerek bu illerdeki korona vakaları sayısını da kamuoyu ile paylaşmıştı. İzmir’de 18 vatandaş hayatını kaybederken 853 vakanın görüldüğünü belirtmişti.
HaberTürk'e açıklamalarda bulunan Michigan Üniversitesi’nden Sağlık Ekonomisi Uzmanı ve MEF Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Onur Başer İstanbul'da en riskli ilçeler üzerine bir analiz yaptı. Prof. Dr. Onur Başer daha önce de İzmir'i de değerlendirmiş ve, “Karabağlar ne toplam nüfus sayısına ne de kilometrekare başına düşen kişi sayısı bakımından İzmir'de ilk bölge olmasına rağmen İzmir'in en sıkışık bölgesi. İstanbul'un ilçelerinin yüzde 68'inden daha sıkışık. Doğanay, Esenlik, ve Reis Mahallelerinde yayılma hızı çok yüksek olabilir, Konak ikinci sırada yer alıyor, Atamer Mahallesi ise en yoğun bölge. Aliağa ilçesi hem nüfusa göre 15. hem de kilometrekare başına düşen kişi sayısı bakımından 14. sırada olmasına rağmen sıkışıklık endeksinde 3. sırada. Bahçedere mahallesi kadar yoğun bir mahalle İstanbul'da dahi yok. En az riskli bölgeler Seferihisar, Karaburun, Kınık ve Foça” ifadelerini kullanmıştı.
Risk Sırası - İlçe 1- Karabağlar 2- Konak 4- Karşıyaka 6- Balçova 7- Bayraklı 9- Gaziemir 13- Narlıdere 20- Güzelbahçe