İzmir'de  dernek ve depolara kumar baskını

İzmir'de  dernek ve depolara kumar baskını
Editör: Aliağa Medya
19 Ekim 2020 - 22:26
İzmir’in Bornova ilçesinde jandarma tarafından dernek ve depolara yapılan operasyonda kumar oynandığı tespit edildi. Kumar oynayan ve oynatan şahıslara ceza yağdı.
İl Jandarma Komutanlığı Ekiplerince suç ve suçlularla mücadele ve Covid-19 tedbirleri kapsamında yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, İzmir İli Bornova ilçesi Kavaklıdere, Gökdere, Egemenlik Mahallesi ve Yaka Mahallelerinde bulunan (2) adet dernek ve (4) adet depoda kumar oynandığı  bilgisine ulaştı.
 Alınan duyum üzerine,İl Jandarma komutanlığına bağlı  (7) Asayiş Timi, (1) Narkotik Köpeği, (1) TEM Unsuru ve (1) İstihbarat Unsurunun katılımı ile belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bu kapsamda; - Kumar oyununun oynandığı tespit edilen (173) kişiye (211.925) TL para cezası, - Pandemi kurallarına aykırı hareket ettiği tespit edilen (50) kişiye (157.500) TL idari para cezası, - Kapalı alanda tütün mamülleri tüketen (145) kişiye (27.115)TL idari para cezası olmak üzere Toplam (390.540)TL para cezası uygulandı. - Kumar oynanan (2) dernek ve (4) depo Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenmek suretiyle faaliyetten men edildi., tombala olarak tabir edilen kumar oyunun oynanmasında kullanılan (71) ayrı materyale el konuldu. (30) şüpheli hakkında adli soruşturma başlatılmış başlatıldığı öğrenildi.