İzmir'de 6 Bin İşçi TİS Görüşmelerinin Tıkanması Nedeniyle Eyleme Geçti

İzmir'de 6 Bin İşçi TİS Görüşmelerinin Tıkanması Nedeniyle Eyleme Geçti
Editör: Aliağa Medya
19 Mart 2024 - 23:07

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı.
Eyleme katılan işçiler, Konak Pier Binası önünde toplandıktan sonra sloganlar atarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi Binası'na yürüdü.
Emekçiler, "Alın terimizin karşılığını istiyoruz" ve "Belediye yönetimi sesimizi duysun" şeklinde sloganlar attı.

Belediye-İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
"Bizler İzmir'imizi alın teriyle güzelleştirenleriz. Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon altında eziliyoruz. Belediye yönetimi sesimizi duymuyor, yaşadığımız yoksulluğu ve geçim sıkıntısını görmüyor."
"İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ iş yerlerince çalışan emekçiler, alın terinin karşılığını almak için iki ayı aşkın süredir belediye yönetimi ile görüşüyor. Ancak emekçinin yaşadığı geçim sıkıntısını görmüyorlar."
"Biz insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret istiyoruz. Enflasyonun sebebi emekçiler değil. Belediyenin bütçesini de emekçiler yapmıyor."
"Uyarıyoruz; artık zaman daralıyor, grev çanları çalıyor. Buradan belediye yönetimine sesleniyorum; yangında hayatını ortaya koyan itfaiye emekçisinin, yazın 40 derece sıcağında çalışan İZBETON emekçisinin, kışın soğuğunda suyun içinde çalışan su arıza emekçisinin, kanalizasyonda lağımın içinde çalışan kanal emekçisinin, sabah-akşam, yağmur-sıcak demeden sabahın dördünde yola çıkıp her türlü riski alan ve can taşıyan İZULAŞ emekçisinin, kenti güzelleştirmek için ter döken ‘kent ustaları’ emekçisinin sesine kulak verin. Bu sesi duyun. Çünkü bu ses emeğin emekçinin sesidir."

Türk-İş İzmir 3. Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak da yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bu dava kutsal dava, bu dava emek davası, ekmek kavgası, seçim kavgası değil. Bir an önce masanın yeniden kurulup bu davayı seçim sonucuna kadar bitirip; davamıza, ekmeğimize, kentimize sahip çıkmak istiyoruz."
İşçilerin belediye binası önündeki oturma eylemi sürüyor.