İzmir'de 2 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili peş peşe gözaltılar

İzmir’in Karabağlar ilçesinde 2 kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İzmir'de 2 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili peş peşe gözaltılar
Editör: Aliağa Medya
02 Ocak 2020 - 23:23

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 2 kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Karabağlar ilçesinde dün bir araca yapılan silahlı saldırıda Sadullah Serkan Kara (32) ile bir otomobilde bulunan Lokman Çakır (40) ölmüştü. Dehşete düşüren anlar ise saniye saniye kameralara yansımıştı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saatlerce olayla ilgili detaylı çalışma yaptı. Güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, bazı kişilerin kimliklerini tespit etti ve operasyonun düğmesine bastı. Şu ana kadar 9 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Çatışmanın boyutu ise gün aydınlanınca ortaya çıktı. Çevredeki ev, iş yeri ve arabalara isabet eden 90 küsur kurşun ekipler tarafından numara ile işaretlendi. Mahallede oturan vatandaşlar gece saatlerinde büyük panik yaşadıklarını belirtti.

“Mermiler gelince yere yattım”

Mahalle sakini Muzaffer Berber, “Çatışma sırasında odada tek başınaydım. İnternete giriyordum. Mermiler gelince hemen yere yattım. Kurşun tam az öncesinde benim oturduğum hizadan cama isabet etti. Silah sesleri 5 dakika boyunca devam etti. Komşumun evine de kurşun isabet etmiş” dedi. Çatışmanın olduğu bölgede çiçekçilik yapan Nergis Demir ise “Bir gün önce yılbaşı dolayısıyla gece saatlerine kadar buradaydım. Dün de erken çıktım. Sabah geldiğimde kepenk ve arabama kurşun isabet ettiğini gördüm. Canımıza değil malımıza geldi” diye konuştu.

“Çok sayıda silah sesi duydum”

Başka bir mahalle sakini ise “Sabah bir baktım ki yerler cam içinde. Camda koskoca bir kurşun deliği gördüm. Silah seslerini duymuştum ama hiç camdan bakmadım. Çok sayıda silah sesi duydum ama yerimden hiç kıpırdamadım. Olay geçince baktım ki ortalık kıyamet yeri gibi olmuş. Bir motosikletli yerde yatıyordu. Kalp masajı yapıyorlardı. Olan ona oldu” ifadelerini kullandı.

Cenazeler alındı

Öte yandan silahlı saldırıyla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, hayatlarını kaybeden Sadullah Serkan Kara ve Lokman Çakır'ın cenazeleri yakınları tarafından İzmir Adli Tıp Kurumundan alındı.