İzmir' Aliağa 'da Elektrikli Hafif Ticari Araç Üretim Tesisi Kurulacak

İzmir' Aliağa 'da Elektrikli Hafif Ticari Araç Üretim Tesisi Kurulacak
Editör: Aliağa Medya
29 Mart 2024 - 12:22
İzmir'in Aliağa ilçesinde elektrikli hafif ticari araç üretim tesisi kurmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapıldı. Karluna Mühendislik tarafından yapılması planlanan tesiste yılda 9 bin 600 adet elektrikli araç üretilecek.
 Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde 392 milyon 328 bin TL'lik yatırımla kurulacak tesisin 80 bin metrekarelik alana sahip olması planlanıyor. Tesisin tamamlanmasıyla birlikte lojistik sektörü, belediyeler, kamu kurumları ve çeşitli özel sektör imalat ve hizmet iş kollarında kullanılacak elektrikli araçlar üretilecek.
Üretilecek araçların 205 cm X 150 cm yük taşıma alanı, 1.000 kg faydalı yük taşıma kapasitesi, 15 kW’lık motor gücü ve 22 kW dahili şarj ünitesi ile 30 dakika şarj süresine sahip olması öngörülüyor.

Şirketin sahibi ve yönetim kurulu başkanı olan Mustafa Karabağlı, İzmir'in tanınmış iş insanlarından biri. Luna A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi olan Karabağlı, İzmir'e yeni bir yatırım kazandırmanın heyecanını yaşıyor.

Proje ÇED Sürecinde
Çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başlatılan projenin onaylanması halinde İzmir, elektrikli araç üretim merkezlerinden biri haline gelecek.

Bu yatırım, Türkiye'nin elektrikli araç üretim kapasitesini artıracak ve ülkenin bu alandaki dışa bağımlılığını azaltacak. Ayrıca, İzmir Aliağa'da yeni iş imkanları yaratacak ve bölge ekonomisine katkıda bulunacak.