İzmir Aliağa'da bir adet jeotermal işletme ruhsatı verilecek

İzmir’de bir adet jeotermal kaynak işletme ruhsatı ihaleyle satışa çıkarılacak. Kaynak: İzmir Aliağa’da bir adet jeotermal işletme ruhsatı verilecek

İzmir Aliağa'da bir adet jeotermal işletme ruhsatı verilecek
Editör: Aliağa Medya
11 Haziran 2023 - 22:15

İzmir’de bir adet sera veya konut ısıtması ya da termal turizm amaçlı jeotermal kaynak işletme ruhsatı, ihaleyle satışa çıkarılacak.

İzmir Valiliği, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Aliağa ilçesi, Güzelhisar mevkiinde, K18-a4 numaralı paftada yer alan İ.R.2198 numaralı kuyu bazlı jeotermal kaynak işletme ruhsatını 13.000.000TL+KDV muhammen bedel ve 390.000TL geçici teminat tutarıyla satmak üzere ihale yapacak. 

Sera veya konut ısıtması ya da termal turizm amaçlı (İAG) kullanım izni bulunan ve 1.400m derinlikteki kuyu, 2012 yılında açılmıştı. 35lt/sn’lik debiye sahip olan kuyudan 70°C’lık su çıkarılıyor. 

İhale 21 Haziran 2023 günü saat 11.00’de, İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü, Toplantı Salonu, Cumhuriyet Bulvarı, No: 38, Gümrük İşhanı, K: 3,
Konak, İzmir adresinde yapılacak.

İhale şartnamesi, ihalenin yapılacağı adreste ücretsiz olarak görülebilecek ve bankaya yatırılması gereken 500TL karşılığında aynı yerden satın alınabilecek. 

Tekliflerin en geç ihale günü ihale saatine kadar İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğüne verilmesi gerekiyor. İstekliler tekliflerin sözlü olarak verilmesi için ihale yerinde, ihale saatinde hazır bulunmaları da gerekiyor.

Kaynak: Enerji Günlüğü
https://www.enerjigunlugu.net/izmir-aliagada-bir-adet-jeotermal-isletme-ruhsati-verilecek-54461h.htm