İYİYE GİDİYORUZ

Aliağa ilçesin  koronavirüs haritası hem şaşırttı hem de sevindirdi

İYİYE GİDİYORUZ
Editör: Aliağa Medya
04 Ocak 2021 - 11:24
İzmir genelinde koronavirüs tedbirleri sıkı bir şekilde devam ederken Aliağa ilçesin  koronavirüs haritası hem şaşırttı hem de sevindirdi. Geçtiğimiz günlerde kırmızıya bürünen Aliağa’nın  korona virüs haritası, alınan tedbirlerle birlikte yavaş yavaş normale dönmeye başladı.
Bu kapsamda yeni tedbirler alınırken, getirilen yeni kısıtlamalarında işe yaradığı gözlemdi. Özellikle sokaklarda sigara içmenin yasaklanması, alışveriş merkezlerine, bankalara, devlet dairelerine ve özel alanlara girişlerde sıklıkla uygulanan HES Kodu uygulaması temaslı hastaların karantina kurallarını ihlal edememesini sağladı. İnsanların ‘HAYAT EVE SIĞAR’ uygulamasından kolayca takip edebildiği yoğunluk haritasında, geçtiğimiz aylarda görünen kırmızılık ilçe genelinde korkuya sebep olmuştu. İlçe geneli yoğunluk haritasına bakarak mahallelerinde ve evlerinin yakınlarında koronavirüs hastası birilerinin olduğunu anlayınca genel anlamda ister istemez komşuluk ziyaretlerini de azalttı.
Saat 21.00’dan sonra ve hafta sonra uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte salgının yayım hızı azaldığı gözlemlenirken Aliağa halkının tedbirlere riayet etmesi ile birlikte ilçe genelinde hayatın bir nebze de olsa normale dönmesi bekleniyor.

Uzmanlar aşıların Türkiye’ye gelmeye başlamasıyla 2021 yılı Ocak ayından sonra kapalı işyerlerinin de açılabileceği ve hayatın yavaş yavaş normale dönebileceğini savundu. Menemen’de de kapalı olan işyerlerinin kiralarını ödemekte zorluk çektiği, çalışan işçilerin zor durumda olduğu hatta açık olan birçok işyerinin de iş yapamadığı göz önüne alındığında 2021’in 2020 yılına göre felaket yılı düşüncesinden çıkıp normale dönüş yılı olarak hayatlarımıza dahil olması umut ediliyor.