İYİ PARTİLİ AYTUN ÇIRAYDAN FOÇA ESKİ DEVLET HASTANESİ TEPKİSİ

İYİ PARTİLİ AYTUN ÇIRAYDAN FOÇA ESKİ DEVLET HASTANESİ TEPKİSİ
Editör: Aliağa Medya
27 Mart 2022 - 11:08
İzmir Milletvekili ve İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray İzmir’in Foça İlçesi’nde incelemelerde bulundu. Çıray çürümeye terk edilen ve ilçedeki bir vakfın yeniden sağlık kuruluşu olarak kullanılabilmesi için tüm masraflarını karşılayarak onarmak istediği eski Devlet Hastanesi ile ilgili teklifin reddedilmesi kararına tepki gösterdi.

VAKIF YAPMAK İSTİYOR SİYASİLER HAYIR DİYOR

İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray partisinin yeni atanan ilçe yönetimini kutlamak ve incelemelerde bulunmak üzere Foça’ya geldi. İyi Parti; Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan ve Menemen İlçe Başkanı Yılmaz Karslı’nın da eşlik ettiği Çıray, Foça İlçe Başkanı Bilgin Şahin ve yeni yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Parti binasında ilçe sorunları hakkında bilgi alan Aytun Çıray, sahilde, ilçenin çok değerli bir noktasında bulunan ve uzun yıllar hizmet verdikten sonra 4 yılı aşkın bir süredir çürümeye terk edilen Foça Devlet Hastanesi ‘nin durumunu yerinde görmek istedi. Beraberindekilerle birlikte hastane binasına yürüyerek geldi. Bahçe duvarlarındaki çit demirlerinin bir kısmı ile bahçesinde, hastanede görev yapmış merhum Dr. Münip Dinç’in adına yaptırılmış çocuk parkı levhasının bile çalındığı, camları, kapıları kırık, metruk haldeki hastaneye, bahçesine izinsiz ve kontrolsüz park edilmiş araçların arasından güçlükle ulaşıldı. Çıray burada hastane geçmişi ve devam eden değerlendirme süreci ile ilgili bilgi aldı. Hastanenin; ilçenin ihtiyacı olan Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Merkezi olarak yeniden düzenlenmesi için Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı’nın tüm masrafları karşılama önerisinin reddedilmesi kararı konusunda ise sert tepki gösterdi.

ESKİ HASTANEYİ RANT ARACI OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ?
DEVLETTEN PARA PUL DEĞİL SADECE İZİN İSTİYORUZ

Aytun Çıray; “ Geçmişte sağlık hizmeti verilen bir bina, çürümeye terk edilmiş. Bir tıp doktoru ve geçmişte bir sağlık yöneticisi olarak biliyorum ve ilçemizi çok iyi tanıyorum ki şu an verilen sağlık hizmeti zaten yetersiz ve burada gittikçe artan, kalıcı nüfusa cevap vermiyor. Diğer yandan Acil Servis ihtiyacı da artmış durumda. Çünkü burada yaşayanların yaş ortalamasına baktığımızda başta kalp krizi olmak üzere birçok acil vakanın ortaya çıkabileceği bir popülasyon var, nüfus var. O yüzden bir Acil Servis’e de ihtiyaç var. Bütün bunları gözeten vakıf yöneticileri, bu binayı, devletimize, baştan sona elden geçirerek, yeniden sağlık hizmeti verebilecek hale getirerek ve yan tarafa da bir Acil Servis, Acil Vaka Karşılama bölümü kurma şartı ile teklifte bulunmuşlar. Bundan çok memnun olması gerekmelerine karşılık, buna olumlu cevap vermek yerine olumsuz cevap verilmiş. Eğer siyasi iktidarın ve yöneticilerin akıllarında, bürokratları kastetmiyorum, aldığım bilgilere göre bürokratlar burası ile ilgili olumlu görüş bildirmişler. Kastettiğim siyasiler. Eğer bu muhteşem yeri bir rant aracı olarak görüyorlarsa ve bu nedenle bu sağlık kuruluşunu yapma konusunda olumsuz bir bakış açısı ortaya koyuyorlarsa burada Foçalılara söz veriyorum, bu yaptıkları yanlışı bir yıl sonra iktidara geldiğimizde düzeltiriz. O nedenle şimdiden, daha çok zaman kaybetmeden, vatandaşımız sıkıntı yaşamadan, burayı Foçalılara hizmet verecek şekilde elden geçirilmesini, vakfa izin verilmesini talep ediyoruz. Devletten para pul istediğimiz yok. Devletten sadece izin istiyoruz. “ dedi.
Aytun Çıray ve beraberindekiler; eski hastane incelemesinin ardından yaklaşık bir kilometrelik güzergahta aralarında engellilerin ve okul harçlığını çıkarmak için sokak müzisyenliği yapanlarında bulunduğu vatandaşlarla konuşarak Demokrasi Meydanına yürüdüler.
1932 YILINDAN BERİ KULLANILIYORDU

Foça'nın en gözde yerlerinden birine kurulan 25 yataklı eski devlet hastanesi binası, 1932 yılından 2019 yılına kadar askeri hastane, sağlık evi, hükümet tabipliği, sağlık merkezi ve merkez sağlık ocağı olarak faaliyet yürütmüştü. 2019 yılı başlarında kapasite yetersizliği nedeniyle kapısına kilit vurulan hastanenin yerine Atatürk Mahallesi yamaçlarında 50 yataklı yeni bir bina inşa edilmişti. Hastane 2019 yılında yeni yerine taşınmıştı. 100’ü aşkın yurttaş, Mayıs 2019’da ilçe nüfusunun yazın 3 katına çıktığını ve yaşlıların ağırlıkta olduğunu belirterek, hastanenin aile ve toplum sağlığı merkezi ya da sağlık ocağı olarak yeniden faaliyete geçmesini istemişti.

Seyfi GÜL