İYİ Partili Adar , milletvekili aday adaylığını açıkladı

İYİ Partili Adar , milletvekili aday adaylığını açıkladı
Editör: Aliağa Medya
22 Ekim 2022 - 02:47

İYİ Parti Aliağa ilçe başkanı Yavuz Adar , partisinin ilçe kongresinde yeniden ilçe başkanlığına aday olmayacağını belirterek 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.İlçe Başkanı Yavuz  Adar böylelikle Aliağa İlçesinde  milletvekili aday adaylığını duyuran  ilk isim oldu.
İYİ Parti Aliağa ilçe başkanı Yavuz Adar, partisinin ilçe binasında yaptığı basın toplantısında 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olacağını duyurdu.
 İYİ Parti Aliağa İlçe Yönetimi, İYİ Parti Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, parti üyeleri, Demokrat Parti Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan, İYİ Parti Aliağa Kurucu İlçe Başkanı Yücel Karaşan, ilçenin tanınmış siyasilerinden Cumhur Güney ve önceki dönem CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Erol Güngör ve Parti üyelerin . katılımıyla yapılan toplantıda konuşmasına Bartın Amasra'da meydana gelen maden kazasında hayatlarını kaybeden madencileri ve şehadet yıldönümü olan Oğuz Özgür Çeviği anarak başlayan İyi Parti Aliağa İlçe başkanı Yavuz Adar Milletvekili aday adayı olmaya karar verme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yaklaşık 4 yıldır İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı görevini layıkıyla yapmaya özen gösterdiğini dile getiren başkan  Adar: "Dolayısıyla Aliağa'nın bir evladı olarak Aliağa'daki yaşayan insanlara yönetim kurulunda benimle 4 yıl gecesi ile gündüzüyle mücadele etmiş tüm yönetim kurulu arkadaşlarımıza, partimize layık olmak için elimden gelen tüm çabayı gösterdim. Aliağa'mıza layık olmak için Aliağa'mızla ilgili bütün sorunları dile getirmek için gayret gösterdim günü geldi kırıldık ama kırmadık, incindik ama incitmedik, üzüldük ama kimseyi üzmedik tek derdimiz Aliağa, Aşkımız Aliağa, Aliağa ile ilgili duygu ve düşüncelerimizi partimize yakışır bir biçimde dile getirdik" dedi.

 “Milletvekili aday adayı olmaya karar verdim.”

Parti genel merkezince alınan tavsiye kararınca 2023 yılında yapaılacak olan genel seçimler için aday adayı olmaya karar verdiğini ifade eden İyi Parti Aliağa İlçe başkanı Yavuz Adar: "20 gün önce genel başkanımız ve genel idareler kurulu üyelerimizin almış olduğu karar neticesinde partimiz Kurultay sürecine girmiş oldu buna mukabil il ve ilçe teşkilatlarının kongre takvimleri de 3 Ekim itibariyle başlamış bulunuyor 30 Eylül 2022 günü alınan kurultay kararıyla birlikte bu kararın yanında da bir tavsiye kararı alındı. Neydi bu tavsiyeye kararı il ve ilçe başkanlarından milletvekili aday adayı olmak isteyenler kongrelere girmemeleri tavsiye edildi. Dolayısıyla 3 Ekim il ve ilçe kongreleri takvimiyle başlayan süreç hızlı bir şekilde devam ediyor. İlçemizde Aliağa'da da kongre takvim sürecimiz işlemekte. Önümüzdeki Aliağa ilçe kongresine aday olmayacağını tavsiye kararıyla birlikte milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Bu kararı yönetim kurulu arkadaşlarımla ilçe'de yaşayan sevdiğim saydığım sözüne itibar ettiğim insanlarla partilerin ve teşkilat büyüklerimle istişare yaptıktan sonra almış oluyorum. Aliağa'mıza, bölgemize, İzmir'imize ve Türkiye'mize hayırlı olsun" dedi.

“Aliağamıza Söz Veriyorum”

Aliağa için çalışacağının altını çizen Adar: "4 yıl Aliağamıza bu güzel şehre bu güzel şehrin içinde yaşayan güzel İnsanlara layık olacak şekilde nasıl ilçe başkanlığı yaptıysak Allah nasip ederse milletvekili adayı olursak en iyi şekilde Aliağamızı da her ortamda temsil etmeye, sorunlarını dile getirmeye, problemlerini çözmeye, sizlerin huzurunda ve kıymetli basın mensubu arkadaşlarımın da vasıtasıyla Aliağa'mıza söz veriyorum. Dolayısıyla durmadan, yorulmadan Aliağa için çalışacağınızı burada bir kez daha ifade ediyorum, saygılarımı sunuyorum. Beni yalnız bırakmadığınız için herkese çok teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.