İYİ Parti Grup Başkanvekili Milletvekili Müsavat Dervişoğlu : Sabrın da bir sınırı var

İYİ Parti Grup Başkanvekili Milletvekili Müsavat Dervişoğlu : Sabrın da bir sınırı var

İYİ Parti Grup Başkanvekili Milletvekili Müsavat Dervişoğlu : Sabrın da bir sınırı var
Editör: Aliağa Medya
23 Haziran 2020 - 10:53
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı ikinci kongresini  konuşma yapan TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu , "Cumhuriyet Halk Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığından İYİ Partinin beklediği İzmir'in doğru, ehil insanlarla yönetilmesidir. Siz sadece İYİ Partinin değil, Cumhuriyet Halk Partisinin de sağlam damarını rahatsız eden uygulamalara imza atmaya devam derseniz, toplumsal kaygıyı artırmaktan geri durmayacağınızı göstermeyi sürdürürseniz ‘sabrın da bir sınırı var'." dedi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı ikinci kongresini hafta sonu gerçekleştirdi. Virüs salgını nedeniyle seyircisiz yapılan kongrede tek aday mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar oldu 
Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda gerçekleşen virüs salgını nedeniyle seyircisiz yapılan Kongrede divan başkanlığı görevini İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli yaptı 
İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar  2.5 yılını henüz doldurmuş bir siyasi hareket olduklarını, Kararlı ve inançlı olan İYİ Parti kadroları genel seçimlerde ittifak yaptığı CHP, Saadet Partisi, ve Demokrat Parti ile aynı şekilde yerel seçimlere de ittifak ile girdi.lerini,Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara’da Millet İttifakı’nın desteklediği adayların kazanması için teşkilat mensuplarımız sahada günlerce çalıştıklarını söyledi.

Çıray: “Bir Petkim Yapamadılar “

Kırkpınar’ın ardından Konuşan  İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AK Parti iktidarı sürecinde Türkiye’nin artık kalkınmakta olan ülkeler sınıfından fakirleşmekte olan ülkeler sınıfına düştüğünü dile getiren  Çıray, “AK Parti 18 yıllık ekonomi politikaları sonucunda elini milletin cebine atmıştır. Bir daha seçim kazanma ihtimalleri yoktur. Büyük eserler yapamadılar. Bir Keban Barajı, bir Atatürk Barajı yapamadılar. Bir PETKİM Yapamadılar. Bunlar ülkeyi yönetemiyorlar. Biz size anlatıyoruz. İYİ Parti olarak bunları kapı kapı sizin anlatmanızı rica ediyoruz” dedi.


”Siyasi partilere örnek olacak”

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, konuşmasında Siyaset vefa yeri olduğunu  kendilerinde  vefasızlık olmadığını .  İzmir’in her mahallesi Emeği olan herkese, her sokağında her hanesinde girilmedik yer bırakmamadan özveride çalışan  emeği geçen başta il İl başkanı Hüsmen Kırkpınar’a, daha önceki İl Başkanları Yıldırım Ulupınar ve Koray Ükünç teşekkür eden Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partilerinin diğer siyasi partilere örnek olacak şekilde demokrasiyi içselleştirdiğini söyledi.
Konuşmasının  çoğu bölümünde  hükümete yönelik eleştirilerde bulunan  Dervişoğlu, son günlerde siyaset gündeminde çokça konuşulan Seçim ve Siyasi Partiler Kanunu değişikliğine ilişkin de açıklama yaptı.” Türkiye’de daraltılmış bölgede seçim yapılmıştı amma o dönemin iktidarını bu kurtaramadı. Demek ki kendi varlığınızı sürdürmek üzere milletin size verdiği silahı kullanıyorsanız o silah sizi vurur. Hangi değişikliği getirmeye çalışırlarsa çalışsın. Biz bu gerçekleri onların suratına tokat gibi vurmaya devam edeceğiz” dedi 

 Dervişoğlu ;  CHP ile "Millet İttifakı" olarak birlikte girdiklerini hatırlattı.”

İYİ Partili Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in son zamanlarda yaptığı atamaları da isim vermeksizin eleştirdi. İzmir'de İYİ Partililerin bazı taleplerinin belediyeler tarafından yerine getirilmediğini kaydeden Dervişoğlu, Genel seçimlere ve Mahalli İdareler seçimlerine CHP ile "Millet İttifakı" olarak birlikte girdiklerini hatırlattı.
 Dervişoğlu, “Biz gerek yerel seçimlere gerekse mahalli idare seçimlerine CHP ile Millet İttifakı olarak girmiştik. CHP’ni İzmir’de “Türkiye genelinde evet, İYİ Parti ile birliktelik CHP’ye seçimde iyi bir başarı sağlamış olabilir ama İzmir’de İYİ Parti’nin desteğine hiç ihtiyaç yoktur” diye düşünülebilir. Bunu asla yadırgamam. Siz de şundan emin olun, hiçbir belediyenin kapısına şahsım için, sosyal çevrem için şunun işini halledin diye de gitmem. İYİ Parti’nin CHP’li özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan beklediği sadece iş, aş değildir. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan İYİ Parti’nin beklediği İzmir’in doğru yönetilmesidir. İzmir’in doğru insanlarla yönetilmesidir. Siz İYİ Parti ile birlikte sadece CHP’nin de sağlam damarını rahatsız edecek çalışmalara imza atarsanız toplumsal kaygıyı artırmaktan geri durmayacağınızı göstermeyi sürdürürseniz, ben buradan söylüyorum: Sabrın da bir sınırı var. Onun için benim söylediklerimi hiç kimse şahsına söylenmiş, partisine söylenmiş saymasın. Bu sadece İYİ Parti’nin değil, CHP’nin sağlam damarının da şikayetidir. Atamalar yaparken, makamları, mevkileri doldururken, kör göze parmak sokar gibi toplumsal tartışma yaratabilecek adımları atmaktan uzak duralım. Ona cesaret denmez cüret denir. Hiçbir cüretkara da İzmirli müsaade etmez. Böyle bilinmelidir” İfadelerini kullandı. 

Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı  Yönetim kurulunda

Kongrede başkanlık için aday olmak isteyen İl Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Candaş Güleç adaylık için yeter sayıda imzayı toplayamadığından Aday olamadı  30 ilçe başkanının desteğini alan İYİ Parti İzmir mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, tek listeyle girdiği seçimde oy kullanan 473 delegenin tercihiyle yeniden İl Başkanlığına seçildi. 600 delegenin 473’ünün oy kullandığı seçimlerde 12 oy geçersiz sayıldı.
Kırkpınar'ın 60 kişilik yönetim kurulunda ise birçok yeni ve genç isimler dikkat çekti. İyi Parti Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarıyönetimde kendine yer buldu. Kongre sonrası kısa açıklamada bulunan İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı  görevlendirmenin  İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar olduğunu  şahsına ve ilçe teşkilatına  olan güvenlerinden dolayı kendilerine şükranlarını sundu