İYİ Parti Foça İlçe Başkanı Şahin: Yerel Seçimlerde Vatandaşlarımızın Tercihi Biz Olacağız

İYİ Parti Foça İlçe Başkanı Şahin: Yerel Seçimlerde Vatandaşlarımızın Tercihi Biz Olacağız
Editör: Aliağa Medya
04 Ekim 2023 - 11:49
İYİ Parti Foça İlçe Başkanı Bilgin Şahin, Trend Siyaset programına konuk oldu. Şahin, İYİ Parti’nin yerel seçimlere kendi adayı ile girmesinin doğru bir karar olduğunu savunarak, “Genel Merkezimizin almış olduğu karar bize bir talimattır. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız da bu doğrultuda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

“BİZİM ADAYLARIMIZIN SİCİLİ TERTEMİZ”

Programda moderatörün, partilerin seçime tek başına girmesi durumunda, seçmenin Cumhur İttifakına kaymasından kaygılanıp kaygılanmamasının sorması üzerine İYİ Parti Foça İlçe Başkanı Şahin, “Hayır öyle bir kaygımız yok. İYİ Partinin kuruluş amacı iki yumruk arasında sıkışmış vatandaşa bir üçüncü yol olmaktı. Bir tarafta CHP, bir tarafta AKP, Güneydoğu’da ise bir tarafta AKP, bir tarafta HDP… Vatandaş bu nedenle bir çıkış yolu arıyordu. İşte bizde üçüncü yol olabilmek için kurulduk. Vatandaşın bir seçenek hakkına sahip olabilmesi için kurulduk. Bizim partimizin kuruluş amacı zaten budur. Bu nedenle seçimlere tek başına girdiğimiz zaman, vatandaşın İYİ Parti’yi daha fazla tercih edeceğini düşünüyorum çünkü bizim adaylarımız bagajı boş adaylar, geçmişinde sicilinde en ufak siyah nokta olmayan adaylar” diye konuştu.

“FOÇA’DA İYİ PARTİ’NİN OYUNU ARTIRDIK”
 
Genel seçimlerden sonra herhangi bir moral bozukluğu yaşamadıklarını belirten Şahin, İYİ Parti’nin oylarını artırdığını vurgulayarak, “Biz genel seçimlerden sonra Foça’da herhangi bir moral bozukluğu yaşamadık. 2018 yılında yeni kurulmuş bir parti olarak 24 bin seçmenin bulunduğu Foça’da 1300 civarında oy alırken, son seçimlerde 3 bin civarında oy aldık. Diğer partilerin hepsi oy kaybederken biz oyumuzu iki katın üzerine çıkardık. Bu da Foça’da vatandaşın yerel seçimlerde bizi destekleyeceği anlamına geliyor. Bu nedenle partimizin kendi adayını çıkarması vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda oldu diyebilirim. Kendi adayımızla çıkmamızı vatandaşımız bizden istedi” dedi.