İyi Parti Foça'da Ertuğrul Karanfil Güven Tazeledi

Tek listeyle gidilen seçimde mevcut Başkan Ertuğrul Karanfil ve ekibi güven tazeleyerek göreve devam vizesi aldı.

İyi Parti Foça'da Ertuğrul Karanfil Güven Tazeledi
Editör: Aliağa Medya
18 Şubat 2020 - 01:06

İyi Parti Foça İlçe Kongresi 16 Şubat 2020 Pazar günü yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut Başkan Ertuğrul Karanfil ve ekibi güven tazeleyerek göreve devam vizesi aldı.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkıpınar ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz’da katıldı.

Ulu önder Atatürk, silah arkadaşları ve tüm Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre  faaliyet ve denetim raporlarının okunması, oylanması ve kabul edilmesiyle devam etti.  Genel Başkan Meral Akşener  ve Genel başkan yardımcısı Aytun Çıray’ın mesajları okundu.

İLBAŞKANI KIRKPINAR REFERANDUM İSTEDİ

 İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar yaptığı konuşmada millet tarafından kurulmuş, 2 buçuk yıllık kısa geçmişe rağmen, Türkiye Büyük Millet Meclisinde grup oluşturacak sayıda milletvekili, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri çıkardıklarını belirtti. Ülkenin hem içerde hem dışarda büyük sıkıntılar yaşandığını iddia eden Kırkpınar partili Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ağır eleştirler getirdi. Hüsmen Kırkpınar, “ 16 Nisan 2017 ‘de gelen Cumhurbaşkanlığı sistemi nedeniyle her şey tek elde toplandı.  Artık Bakanlar Kurulu yok. Parlamentonun şu an hiç bir hükmü yok. Çünkü alınan her karar Cumhurbaşkanlığı kararı ve Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla çıkıyor.  Komşulara baktığımızda bu ülkenin el sıkışacağı hiç bir devlet başkanı kalmamıştır. Parlamenter sistemle ülke yöneten parlamento ve hükümet başkanı kalmamıştır. Bunun sebebi  ben ne dersem o olur, en doğrusunu ben bilirim anlayışıdır. Totaliter bir rejimle karşı karşıyayız. Sıkıntıları aşmanın bir tek yolu var. Denge denetimi sağlanmış parlamenter demokratik sisteme geçmek.  Yüzde 51 ile seçilmiş gelecekte ne yapacağını kestiremeyeciğimiz bir insanın eline bu ülkeyi bırakırsak  Recep Tayyip Erdoğan gider başka biri gelir. İleri demokrasilerde benzeri görülmemiş, üçüncü dünya ülkelerinde benzerleri görülen bu tek adam rejimini bu ülkenin artık kaldıracak gücü de kalmadı, kaybedecek zamanı da kalmadı. Kurduğumuz ittifaka yenilerini de katarak sandıkla yada referandumla mutlaka denge denetimi olan geliştirilmiş parlamenter demokratik sisteme dönmemiz gerekir. Şu anda ki yönetimin aldığı oy yüzde 51, parlamentoda temsil oranı yüzde 90’dır.Adalet yerle yeksan olmuşsa kurulacak sandıkların hiçbir hükmü yoktur. Referandum yapmalı yada sandığa gitmeli ve bu sistemi değiştirmeliyiz.“dedi.

Mevcut İlçe Başkanı Ertuğrul Karanfil’in konuşmasının ardından seçime geçildi. 176 üyesi bulunan Foça  İyi Parti’de yeni yönetim kurulu Ertuğrul Karanfil Başkanlığı’nda Luda Deniz Atalay, Hüsniye İlknur Aygün, İnci Gizem Kalender, Ferda Bike, Sevgi İçöz, Bilgin Şahin, Sami Şahin, Ayhan Erdoğdu, Recep Rüzgar, Ali Yıldırıcı, Mehmet Yalçınkaya, İlker Özyurt, Zülküf Kısa, Tayfun Mete, Ertürk Berber ve Seçkin Atış’tan oluştu.   

 

Seyfi GÜL
 
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam