İYİ Parti Aliağa Mesaisi

Aliağa Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısının da  dilek ve temenniler kısmına İYİ Parti Aliağa Belediye Meclis üyesi  Seda Sarı  hükümet binasın yanındaki  kavşakta  meydana trafik kazaları

İYİ Parti Aliağa Mesaisi
Editör: Aliağa Medya
06 Aralık 2019 - 00:48
Aliağa Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısının da  dilek ve temenniler kısmına İYİ Parti Aliağa Belediye Meclis üyesi  Seda Sarı  hükümet binasın yanındaki  kavşakta  meydana trafik kazaların oluşmaması için gerekli tedbir alınmasının ,  seçim öncesinde kamuoyu ile paylaşılan ve Aliağa’ya yapılması planlanan devlet yatırımları hakkında  Belediye  Başkanı Serkan Acar’dan istedi.

 Meclis salonunda yapılan topaltının dilek temenniler kısmında  Belediye Meclis Üyesi  Sedat Sarı   Söz aldı.  Sözlerini  son yıllarda  Aliağa ilçesindeki  Hükümet caddesi ile Atatürk caddesi  birleştiği  meydana  gelen kazalarla başlayan  Sarı” Hükümet Konağı’nın çaprazındaki köşede sürekli trafik kazaları meydana geliyor.  Buradaki caddenin genişliğine  baktığımızda burası  muhtemelen Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde bir alan. Ancak harikulade  Aliağa’nın bir parçası.  Bu sorunun çözülmesi noktasında bir hamle yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Muhtemelen sinyalasyola çözülebilir yada başka bir yöntemle  ama ilk akla gelen sinyalasyonla  çözülebilir. Bu konuda Aliağa Belediyemizin girişim yapması önemle arz etmektedir bu konuyu burada bildirmek istedim. Konun  bir tanesi bu” dedi.


 


‘Aliağa’ya kazandırılacak her hizmette elimizi taşın altına koyacağız


 

 Diğer konun bir tanesi  2017 yılında alınan   kararla Berber esnafın akşam kapanış saatlerini belirten  Meclis üyesi Sedat üyesi Sadet Sarı  kapanış saatin erken  olmasından dolayı bazı  berber esnafların bu konuda şikayet taleplerini ileten Sedat Sarı Berberlerin akşam kapanış saatlerinin biraz erken olduğu konusunda talepler geliyor. Vatandaş açısından da ve bizim içinde  baktığımızda akşam dokuz kış uygulaması için erken bir saat. Kaldık ki burası işçi yoğunluğu bir kent .Dolayısıyla 8-5 vardiyasındaki çalışan işçi n kuaföre berber gelmesi  saat  dokuzu bulacak yaptığımız istişarelerde  kapanış saatinin biraz da daha ileriye alınmasında fayda olacak. Bu anlamda sizin ve belediye encümenimizin bu yönlü bir karar vermesi fayda sağlayacak diye düşünüyorum. Bir başka konu ise, seçim öncesi tüm adaylarımız bir takım projeler ortaya koydu. Aliağa’nın faydasına olduğuna inandığımız projelerin yapım süreciyle alakalı bu hizmetlere kavuşmak noktasında bizlerin de katkı sunması gerektiğine inanıyoruz. Noksan kalınan noktada biz muhalefetteki meclis üyeleri olarak destek vermek isteriz. Bir tane örnek vermek gerekirse meslek hastalıkları hastanesi projesi var. İçeriğine baktığımızda doğrudan Aliağa Belediyesi’nin projesi değil. Bugüne kadar niye bir adım atılmadı. Bunu gündeme getirmek bu anlamda baktığımızda çok kıymetli değil. Ama kıymetli olan tarafı şu, Aliağa’nın yıllardır hayal ettiği, yıllardır ihtiyaç duyduğu bir hizmet. Muhtemelen bunun altında yatan bir sıkıntı bir sorun vardır. Bunu bir an önce aşma noktasında muhtemelen girişimleriniz vardır. Ama hala sonuç alınmadığına göre demek ki biraz daha fazla desteğe ihtiyaç var. Bir başka proje hipoterapi merkezi. Bu da Aliağa için olmazsa olmaz bir hizmet. Bunları çoğaltabiliriz saymakla. Biz her ne kadar mecliste muhalefet pozisyonunda olsak da Aliağa’ya kazandırılacak her hizmette muhakkakta elimizi taşın altına koyacağız. Bunu arz etmek istedim.” İfadelerini kullandı.

Meclis üyesi Sedat Sarıya teşekkür eden  Belediye Başkanın  Serkan Acar,  kazalarla Trafikle ilgili düzenleme ve esnafın çalışma saatleri konusunda. Bu konuda İlçe Emniyet Müdürlüğünden ve Esnaf Odasından  fikirlerini alarak hep birlikte değerlendirilerek bir düzenleme yapacaklarını söyledi.

 


Başkan Acar: 'Aliağa'ya ne kadar yatırım yaptırabiliriz, bunun derdindeyiz'


 

Aliağa  Belediye Başkanı Serkan Acar, Adalet Sarayı, hastane, liman yolları gibi planlanan tüm projelerin takibinde olduklarını ifade ederek, kente olabildiğince yatırım çekmeye gayret ettiklerini vurguladı.

  Başkan Serkan  Acar , “Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2020 yılı yatırımları için bütçe görüşmeleri yapılıyor. Öncelikler tespit ediliyor. Ulaştırma Bakanlığının bütçe görüşmelerinde Aliağa'nın liman yolları ile ilgili sıkıntıların gündeme alınması, Adalet Bakanlığının bütçe görüşmelerinde Aliağa Adalet Sarayının gündeme alınması, Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde ise devlet hastanenin 2020 yılı bütçesine dahil edilmesi istendi. Bir başka devlet yatırımı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Hastalıkları Hastanesinin de Cumhurbaşkanlığı yatırım planlamasına dahil edilmesi konusunda çalışma devam ediyor. Meslek Hastalıkları Hastanesi konusunda önümüzdeki günlerde güzel gelişmeler bekliyoruz. Tüm bu gelişmelerin yakından takipçisi olmaya devam edeceğiz. Aliağa'ya ne kadar yatırım yaptırabiliriz bunun derdindeyiz." diye konuştu.

İzmir milletvekillerinin de bu yatırımlarla ilgili destekleri olduğunu ifade eden Başkan Acar, "Fakat özellikle bütçe görüşmelerinde Aliağa'nın sorunlarını ve isteklerini dile getiren İzmir Milletvekilimiz Tamer Osmanağaoğlu'na teşekkür ediyorum” dedi.

 

 ‘UKOME,  Trafik sinyalizasyona ret’


 

  Toplantıda söz  alan Meclis üyesi  Hakan Şimşek, Hükümet Caddesi’ndeki sinyalizasyon sistemi  konusunda  Aliağa Belediyesi tarafından  İzmir Büyükşehir Belediyesi  yazı yazıldığını  fakat  İzmir Büyükşehir Belediyesi  UKOME  tarafından  ret edildiğini söyledi .