İstifa Eden Chp Foça İlçe Yönetiminden Açıklamalar : "Foça'nın İradesini Yok Saydılar!"

İstifa Eden Chp Foça İlçe Yönetiminden Açıklamalar : "Foça'nın İradesini Yok Saydılar!"
Editör: Aliağa Medya
24 Şubat 2024 - 13:50
CHP Foça İlçe  Başkanı Esen Çeşmeci ve 8 yönetim kurulu üyesi, genel merkezin aday belirleme yöntemini protesto ederek istifa etti.
Genel Merkezin aday belirleme yönetimini protesto ederek 20 Şubat 2024 Salı günü istifa eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci ve 8 Yönetim Kurulu üyesi istifa gerekçelerini basın açıklamasıyla duyurdular.

Seçilerek Göreve Geldik, Ön Seçim Sözü Verdik"

Esen Çeşmeci ,20 Ağustos 2023'te ilçe kongresiyle göreve geldiklerini ve ön seçim yapma sözü verdiklerini hatırlatan Çeşmeci, "30 ilçe içerisinde çarşaf liste ile ön seçim yapıp kazanan tek ilçe örgütü olduk" dedi

"Genel Merkez Foça'yı Yok Saydı"

Genel başkanın ön seçim sözü verdiğini, ancak daha sonra yasal süreleri gerekçe göstererek ön seçimden vazgeçtiğini belirten Çeşmeci, "Giresun, Zonguldak, Kırklareli ve Edirne'de örgüt denetiminde ön seçim yapıldı. Demek ki istenildiğinde örgüt denetiminde ön seçim yapılabiliyormuş" diye konuştu.

"Foça'nın İradesini Hiçe Saydılar"

Foça'da ön seçim yapılmamasının, Foça'nın iradesini yok saymak anlamına geldiğini vurgulayan Çeşmeci, "Genel Merkez, Foça Halkı'nın çıkarları yerine, büyük rant sermayesinin isteklerini yerine getirmeye karar verdi. Atatürk İlke ve Prensipleri ile bağdaşmayan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerlerini ayaklar altına alan yapılanmanın suç ortağı olmayacağız" dedi.

"Foça İçin Mücadelemiz Devam Edecek"

Foça'ya ve CHP'ye sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Çeşmeci, "Foça Halkı'nın mutluluğu, huzuru ve refahı için sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.