İşe dönmek için mücadele eden belediye işçisi Mehmet Emin Şavur   hayatını kaybetti

Aliağa Belediyesi’nde Haziran ayında işten çıkarılan İşçilerden Mehmet Emin Şavur  yaşam mücadelesi verdiği hastanede hayatını kaybetti

İşe dönmek için mücadele eden belediye işçisi Mehmet Emin Şavur   hayatını kaybetti
Editör: Aliağa Medya
27 Eylül 2019 - 03:17
Aliağa Belediyesi’nde Haziran ayında işten çıkarılan İşçilerden Mehmet Emin Şavur  yaşam mücadelesi verdiği hastanede hayatını kaybetti.

Yerel seçimlerinden ardından  Aliağa Belediyesinde  tarafından işten çıkarılan 250 kişilik grup içnde bulunan 35 yaşındaki Mehmet Emin Şavur,  işten çıkarılmasının ardından akciğer kanseri hastalığına yakalandı. İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Şavur,  sabah saatlerinde hayatını kaybetti.



Mehmet Emin Şavur'un cenazesi helallik alınması için Demokrasi Meydanı'ndaki direniş çadırı önünne getirildi. Acılı ailesinin, sevenlerinin ve işçi arkadaşlarının katılımıyla gerçekleştirilen törende Mehmet Emin Şavur ve hayatını kaybeden tüm işçiler için yapılan saygı duruşunun ardından Genel İş 5 No'lu şube başkanı Ali Haydar Kara bir konuşma yaparak Şavur için helallik istedi.Törenin ardından Şavur'un cenazesi defnedilmek üzere Turgutlu İstasyonaltı Mahallesi'ndeki Hamidiye Camii'ne götürüldü. Mehmet Emin Şavur'un naaşı Turgutlu Mezarlığı'na defnedildi.



“Anons Gerginliği “

İşten çıkarılan Mehmet Emin Şavur’un cenazesi    demokrasi  Meydanına gelmeden önce  Aliağa Belediyesin İşten çıkarılan işçilerle  Belediye Zabıtası  arasında  anons gerginliği yaşandı

İddialara göre Sabah  saatlerinde Hayatının kaybeden  Mehmet Emin Şavur’un  için yapılan anonsu  düzeltmeleri için birkaç kere belediye zabıta amirliğine giden işden atılan birkaç işçi  görevliler tarafından  onay alındıktan sonra anons edecekleri söylemeleri arasında tartışmalar yaşandı. Tartışma haberi alan  diğer işçiler  Zabıta Müdürlüğüne  geldiler.  Bazı CHP belediye Meclis üyeleri  ile  diğer işçileri  araya girmesiyle  ve polisin gelmesiyle  İşçiler Demokrasi  Meydanına döndüler. İşçiler Demokrasi meydanına  dönerken  Belediye zabıta Müdürlüğünden  Hayatını kaybeden  Mehmet Emin Şavur’un  için anons yapıldı.

Belediyeden İşten atılan işçi   Sezai Ozbay “  Sabah bir anons yapıldı. Anonsu kim verdi bilmiyoruz. Buradan anons verilmedi. Yanlış anons verildiği için arkadaşlar gittiler. Anonsun yanlış olduğunu dilekçe ile  başvurdular Anonsu bu şekilde olacağını belirttiler. Düzeltmediler. Başkandan emir gelecekmiş. İkinci seferde arkadaşlar gidince başkandan talimat bekliyoruz. Arkadaşlar ise  başkanın  talimatıyla bu anons olmuyor. Bu anonsu yapmak zorundasınız. Onlar yine başkanın talimatı bekliyoruz deyince kargaşa cıktı .Ondan sonra anonsu düzeltiler.” Dedi.

“İçimizde Bir yara olarak  Kaldı”

Demokrasi meydanındaki törende  oldukça üzgün olan CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ,”Şimdi  tabi Şavur bizim  içimizde bir yara . Şavur Çünkü yerel seçimlerde hemen sonra işten atılacağını bize bildirmişti. İlk atılan işçidir. O buranın  sembolü yani Direniş çadırının sembolü. Ardından bu kötü haberi aldık dolayısıyla Savur içimizde bir yara olarak kaldı. Bugün cenazesini kaldırıyoruz. Bu durum bizim için çok zor bir durum. Çünkü bir taraftan yaralı işçiler var. Bir taraftan  Şavur’un ölüm haberi  hem de direnişin simgesi ilk çadırı kuranlardan  birisi. Acımız çok büyük insanlar bu acıya saygı beklediler. Demokrasi meydanında bir anonsu yapılmasını  gerekiyordu. Bunun içinde neden bu kadar direnildi  anlayamıyorum. Çünkü sonuçta bir vatandaş .Herhangi bir vatandaşa anons yapılıyorsa Şavur’dan neden bunu esirgendi  bunu anlamakta  güçlük çekiyorum  Vicdani değil insani de değil. Dolayısıyla tepkilerimiz çok normaldir.” dedi.