İşçilerin Çifte Bayram Beklentisi Var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer verdiği sözleri bir bir tutarken,KHK ile büyük şehir bünyesine giren işçiler 1Mayis İşçi Bayramında müjdeli haberi bekliyor Bilindiği üzere (696 KHK) taşer

İşçilerin Çifte Bayram Beklentisi Var
Editör: Aliağa Medya
22 Nisan 2019 - 02:24
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer verdiği sözleri bir bir tutarken,KHK ile büyük şehir bünyesine giren işçiler 1Mayis İşçi Bayramında müjdeli haberi bekliyor

Bilindiği üzere (696 KHK) taşeron işçilerin kadroya alınması ile yaşanan sıkıntılar tüm işçiler tarafından sıklıkla dile getirilsede henüz hükümet tarafından bir açıklama yapılmadı.
Özellikle KHK ile alınan işçilerin ülke enflasyonu %20 lerde olmasına rağmen KHK da belirtildiği üzere %4 enflasyon zammı alacak olmasına ses çıkarmayan hükümet yetkilileri işçiye kulaklarını tıkadı.
Tüm taşeron işçileri  kadroya aldığını iddia eden hükümet, özellikle belediyelerde çalışanların kamu iktisadi teşekküllü olan şirketlere verildiğini bilmiyor gibi davranmaya devam ederken , kardoya alındığı iddia edilen ama  İzmir Büyükşehir Belediyesi kamu iktisadi teşekkülü şirketlerine  KHK ile alınan personellerin  daha önceleri yaşanan sıkıntılarını bizzat bildiğini söyleyen Soyer den 1 Mayıs sürprizi bekliyor.
Yıllardır İşçi dostu lakabı ile anılan ve şuan da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Soyer seçim öncesi işçiler ile buluşmuş,yaşanan sıkıntıları çok iyi bildiğini söylemiş işçilere umut olmuştu.
Seçim öncesi verdiği sözleri tek tek yapmaya başlayan Soyer den yaklaşan işçi bayramı öncesi , işçiler çok umutlu.
Hükümetin içi boş bir kadro verdiğini belirten işçi temsilcileri ,işçi dostu olduğu bildikleri başkanlarından şüphe etmediklerini , kendilerini anlayan, göreve başladığı andan itibaren verdiği vaatleri sırası ile yapmaya başlayan bir başkanları olduğunu ,umutla sıranın kendilerine geleceği zamanı beklediklerini dile getirdiler.
Önümüzde  yaklaşan 1mayıs İşçi Bayramında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer den  çifte bayram yaşatması bekleniyor.
Habergundemim