İŞBİR MASK YÜZDE 99'A KADAR KORUMA SAĞLIYOR

Koronavirüs ile mücadelede maskeler hayatın vazgeçilmez bir parçası iken yapılan araştırmalar, piyasadaki ürünlerin gerekli koşulları sağlamadığını ortaya koyuyor. Konuyla ilgili, Cumhurbaşkanlığı’na sunulan raporda da maskelerin yüzde 95’i filtre özelliği taşımıyor. Uzmanlar ise, tüketicilerin filtresiz maskeler kadar filtreli olarak satılan sahte ürünlere de dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz aylarda İşbir Sentetik tarafından üretilmeye başlanan İşbir Mask, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere pek çok sertifikaya da sahip. 3 katlı olmasının yanı sıra orta katmanda bulunan Melt Blown kumaş filtresi sayesinde de, yüzde 99 a kadar koruma sağlıyor. Ayrıca, tüketiciler T.C. Sağlık Bakanlığı Ürün Takip Sistemi (ÜTS)’den barkod numarası ile ürünlerin sorgulamasını yapabiliyor.

İŞBİR MASK YÜZDE 99'A KADAR KORUMA SAĞLIYOR
Editör: Aliağa Medya
25 Şubat 2021 - 22:10

PİYASADAKİ MASKELERDE SAHTE FİLTRE KULLANILIYOR

Yapılan araştırmalar, piyasadaki maskelerin çoğunda filtre özelliği olmadığına dikkat çekerken sahte filtre kullanılan maskelerin de koruyucu özelliği olmadığını gösteriyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İşbir Holding Ceo’su Metin Gültepe, “Maskelerimiz, Güvenli Üretim standartları çerçevesinde ve hijyen koşullarına uygun olarak üretiliyor. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere pek çok sertifikaya da sahip. Ayrıca, en üst koruma sınıfı olan Tip II R’ye tam uygunluk sağlıyor. Bağımsız laboratuvarlarca yapılan testler de, ürünlerin yüzde 99 koruma sağladığını ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra, tüketicilerimiz ürünlerin güvenirliğini kontrol etmek adına T.C. Sağlık Bakanlığının Ürün Takip Sistemi (ÜTS) uygulamasından sorgulama yapabiliyor. Ayrıca, İşbir Online aracılığıyla e-ticaret siteleri üzerinden satışı yapılan maskelerimizin İşbir Yatak Uyku Merkezlerinde de satışına başlandı. Tüm tüketicilerimiz, üstünde İşbir imzasını ve güvencesini taşıyan maskelerimizi gönül rahatlığıyla kullanabilirler” dedi.