İHA'lar 1 Temmuz'dan itibaren Ege ormanlarında yangın gözetlemesi yapacak

İzmir Orman Bölge Müdürümüz Zafer Derince Orman Yangın Ekiplerini Denetledi

İHA'lar 1 Temmuz'dan itibaren Ege ormanlarında yangın gözetlemesi yapacak
Editör: Aliağa Medya
21 Mayıs 2020 - 00:16
İzmir Orman Bölge Müdürümüz Zafer Derince 20.05.2020 Çarşamba günü İzmir Orman İşletme Müdürlüğü Orman Yangınları ile Mücadele Ekiplerinin Kemalpaşa Orman Depo'da gerçekleşen ekipman ve performans denetlemelerine katıldı.
.
Beraberinde Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Fikret Hüryaşar ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Tacettin Coşkun ile geldiği Kemalpaşa Karaorman Depo'da İzmir Orman İşletme Müdürü Ersen Çetin, Müdür Yardımcısı Sercan Kızılel ve Orman İşletme Şefleri tarafından karşılandı.
.
Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Mühendisleri Ayhan Bayrak ve Hasan Altınbağ'ın da hazır bulunduğu denetlemelere bizzat katılan Orman Bölge Müdürümüz Zafer Derince ekiplerin performanslarından memnun kaldı.
.
Denetlemeleri takip eden İhlas, Demirören ve Anadolu Ajanslarına burada açıklamalarda bulunan Orman Bölge Müdürümüz Zafer Derince ; Tarım ve Orman Bakanlığının geliştirdiği proje kapsamında, Ege Bölgesi'nin ormanlarının 1 Temmuz'dan itibaren Akhisar Askeri Havalimanı'na konuşlandırılacak insansız hava araçlarıyla gözetleneceğini söyledi.
.
Sezona hazır olduklarını vurgulayan Bölge Müdürümüz, "İzmir Orman Bölge Müdürlüğü olarak yangın sezonunda, 96 yangın söndürme arazözü, 46 ilk müdahale aracı, 15 arazöz, 1 yangın söndürme helikopteri ve 1217 personel ile yangınlara müdahaleye hazırız. Bu sene ihalesi yapıldı, bir tane de yangın söndürme uçağı gelecek." dedi.