Hüsmen Kırkpınar "Foça Eski Devlet Hastanesini Danışmanlara Misafirhane Yapmayın"

Hüsmen Kırkpınar "Foça Eski Devlet Hastanesini Danışmanlara Misafirhane Yapmayın"
Editör: Aliağa Medya
22 Eylül 2022 - 19:28
İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar Foça İlçesi’nde partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Uzun yıllar ilçeye hizmet veren tarihi Eski Devlet Hastanesi’nin devlete hiçbir maddi yük getirmeden, yine sağlık kurumu olarak kullanılmasına yönelik tekliflerin reddedilmesini eleştiren Kırkpınar binanın birkaç maaşlı danışmanlar için misafirhane yapılmak istendiğini iddia etti.   

Çürümeye Terk Edilmiş Yağmalanmış İçinde Her Türlü Nahoş Olay Var

Foça’da İYİ Parti İlçe Başkanı Bilgin Şahin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Hüsmen Kırkpınar, önce partilileriyle ilçe merkezindeki bir mekanda  sohbet toplantısında buluştu. İlçenin sorunları hakkında bilgi alan ve görüşlerini paylaşan Kırkpınar ve ekibi esnaflara uğrayarak  ve yol üstünde karşılaştığı vatandaşlarla ayaküstü konuşmalar yaparak eski Devlet Hastanesi binası önüne yürüdü.  Hüsmen Kırkpınar bina ile ilgili süreci çok yakından takip ettiklerini, kendilerinin ve Foçalıların buranın eskisi gibi sağlık hizmetinde kullanılmasını istediklerini söyledi.  1932 yılında yapılan ve 2019 yılına kadar Devlet Hastanesi olarak kullanılan binanın yeni Devlet Hastanesi yapıldıktan sonra çürümeye terk edildiğine dikkat çeken Hüsmen Kırkpınar;” Bu tarihi bina, Foça Devlet Hastanesi iken hastalar 2019 yılında tamamlanmış olan Foça yeni Devlet Hastanesi’ne kabul edilmeye başlandı.  Hemen arkamızdaki bina 1932 yılında yapılmış ve maalesef  Mart 2019’da yeni hastane yapıldığında kapatılmıştır. Yaklaşık üç buçuk yıldır kapalı bir şekilde çürümeye terkedilmiş, bu süreçte yağmalanmış ve maalesef boş bina içerisinde her türlü nahoş olayın yaşandığı ve yaşanmaya devam edildiği bir süreci yaşıyoruz. “

Midilli Vakfı Yapacak İl Sağlık Müdürlüğüne Teslim Edecekti

"Midilli Vakfı  yaklaşık iki yıldır binanın tekrar hayata geçmesi ve 112 Ambulans merkezi, ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Geriatri dediğimiz yani yaşlı bakım ünitesi olarak hizmete açılması için, hem maddi hem manevi destek vermiş bir vakıftır. Tüm tadilatların yapılması amacıyla bütçe desteği tahhüdü verilmiş,  ona rağmen bina bu şekilde çürümeye terk edilmiştir.  Aralık 2021’de Kaymakamlık makamında yaptıkları toplantıda İl Sağlık Müdürü, Vali Yardımcısı, Kaymakam ve Vakıf Yönetimi biraraya gelmiş ve bu projenin toplum yararına hayata geçmesi için ilgili vakıf maddi destek taahüdünde bulunup projenin 01 Haziran 2022 günü tamamlanacağı yönünde ve bitirildiğinde de İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edileceğine dair destek sözü vermiştir.  Oysa bugün mevcut konum bu şekilde konuşulup proje olarak sözleşmeye dönüşmesi, anlaşmaya varılmışken, yaklaşık 2 ay sonra Sağlık Bakanlığı vakfa dönüş yapmış ve mevcut maddi desteğe ihtiyaç duyulmadığını ve bu binayı kendilerinin yapabileceğine dair bilgi vermiştir.”

Beş On Maaşlı Danışmanlara Misafirhane

“ Bugün 22 Eylül 2022. Hiçbir çalışma yapılmamış ve bina bu şekilde çürümeye terk edilmiştir. Ama aslında çürümeye terk edilmiyor. Burada yapılmak istenen şey, şu arkamızda gördüğünüz tarihi bina, vakti zamanında Foça’nın Devlet Hastanesi  hizmetini gören binaya düşündükleri şey,   denize 25 metre,  burayı misafirhane yapmak istiyorlar.  Beş maaşlı, on maaşlı danışmanlar yetmedi  aynı danışmanlar gelip burada birde tatil keyfi çıkaracaklar. Biz Foça ve İzmir olarak bu hastanenin vakfın teklifiyle beraber, sözleşme haline getirilmiş, geri dönüşleri bir türlü yapılmamış, ihtiyaç duyulmuyorsa o zaman yapsaydınız, madem bütçeniz vardı. Bizim teklifimiz burada 112 Acil Ambulans Merkezinin olması, birinci katın İlçe sağlık Müdürlüğü hizmet binası olması, diğer üst katında Geriatri merkezi olarak kullanılması. Buraya bir Geriatri merkezi olması yönünde vakfın teklifini tekrar değerlendirmeye almaları, binanın sosyal tesis yada misafirhane yapılmasını Foça halkı istemiyor. Bu yaşlı insanların hizmet görme ve hizmet alma yeri bu bina olmalıdır. “dedi.
Hüsmen Kırkpınar ve beraberindekiler eski Devlet Hastanesi önündeki açıklamanın ardından yürüyerek Fevzipaşa mahallesi’ndeki Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasına geldi. Burada Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sedat Özdemir  ile bir süre görüşen Kırkpınar partisine iş dünyasından önemli katılımlar olacağı bilgisini verdikten sonra Foça’dan ayrıldı

Seyfi Gül/Foça