Hüseyin Ekren  Adaylığını Açıkladı

Hüseyin Ekren  Adaylığını Açıkladı
Editör: Aliağa Medya
13 Kasım 2020 - 02:07
2021  yılının Ocak ayında yapılması planlanan S.S. Aliağa Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski Başkanı Hüseyin Ekren aday olduğunu açıkladı.
Basın mensupları ile bir araya gelen  Hüseyin Ekren  , “Ben buraya iş öğrenmeye değil, hizmet etmeye gelirim” dedi.
Genel kurul öncesinde esnaflardan gelen talep üzerine adaylığını açıkladığını belirten Hüseyin Ekren “Sözlerime başlamadan önce 30 Ekim tarihinde İzmirimizin yaşamış olduğu bir deprem felaketinden dolayı İzmirimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bugün burada toplanma nedenimiz, eğer pandemiyle ilgili bir sıkıntı olmazsa Ocak ayı içerisinde Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulu yapılacak. Yaklaşık 40 yıldır görev yapan Adal Altay’ın başkanlıktan ayrılmasından sonra yeni bir ekibin bundan sonraki süreçte burayı yöneteceğini göz önüne alarak, ayrıca bu süreçte de yaklaşık iki yıldır Adal Başkanın 2018’de ‘Ben aday olamayacağım’ sözünden sonra esnaf ve sanatkar kardeşlerim bana buraya aday olmamla ilgili taleplerini devamlı dile getirdiler. Bilgi, birikim ve tecrübenle burada bize abilik yap diye bir talepleri oldu. Böyle bir talebin karşısında kayıtsız kalmak bana yakışmaz. 20 yıllık bilgi, birikim ve tecrübelerim neticesinde, buraya yeni bir ekiple, yeni bir vizyon getirmek amacıyla yola çıktık.” İfadelerini kullandı.
“Ben buraya iş öğrenmeye değil, hizmet etmeye gelirim”
Başkanlığa seçildiği takdirde ne yapacağını  bildiğini belirten Hüseyin  Ekren , “20 yıllık tecrübeme dayanarak benden bunu talep eden esnaf sanatkar arkadaşlarımıza şunu özellikle vurgulamak isterim. Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinde her ne kadar yöneticilik yapmamış olsam da teşkilatın içinde yönetici olarak görev almam sebebiyle oranın işleyişinin ne kadar, nelerle daha iyi hizmet eder hale geleceğini biliyorum. Bu güne kadar Adal Başkan yapmış olduğu hizmetlerden dolayı günün şartlarına göre bence en iyisini yapmaya çalışmıştır. Kendisine bu konuda teşekkür ederiz. Ama son ayrılış şekli bence biraz şık olmamıştır. Çünkü gönlüm isterdi ki seçimle gelen seçimle gitsin ve orada bizle bütün ortaklarla helalleşsin, vedalaşsın. Biz de onu omuzlarımızda alkışlayarak uğurlayalım. Tercih onundur. O konuda bize daha fazla bir söz düşmez. Ben buraya iş öğrenmeye değil, hizmet etmeye gelirim. Ben göreve geldiğim an ne yapacağımı daha birinci dakikadan itibaren biliyorum.” Dedi.
Hüseyin Ekren konuşmasına vaatlerini sıralayarak devam etti. Ekren konuşmasının sonunda Aliağa Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına aday olanların  seçim sürecinde  birbilerini  kırmadan, dökmeden, dostluk çerçevesinde, sadece hizmet yarışı için bir seçim süreci geçirilmesini  istediğini söyledi.