Hırsızlığı Yolsuzluğu Dert Etmeyen İnsanlar Haline Geldik

Levent Gültekin Foça’da Demokrasi Ve Memleket Hallerini Anlattı

Hırsızlığı Yolsuzluğu Dert Etmeyen İnsanlar Haline Geldik
Editör: Aliağa Medya
24 Şubat 2020 - 01:27
Gazeteci yazar Levent Gültekin İzmir’in Foça İlçesi’nde düzenlenen söyleşide Türkiye’de Demokrasi’yi ve kendi bakış açısından güncel gelişmeleri anlattı. Ülkeyi birlikte yaşanan bir eve benzeten Gültekin, bu evin çok şiddetli bir depremin tam ortasında olduğunu siyasi partilerin ise bu evdeki kendilerine ait odaları kurtarmaya ve kaptırmamaya çalıştığını iddia etti.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiyi izleyenler arasında Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Özlem Duvan Temizel, bazı belediye meclis üyeleri, bazı STK, sivil insiyatif ve platform üyeleri ile vatandaşlar yer aldı.

HIRSIZLIĞI YOLSUZLUĞU DERT ETMEYEN İNSANLAR HALİNE GELDİK

Türkiye Cumhuriyetinin büyük bir yokluktan çıkarılıp kurulduğunu, ondan sonra yerinde saydığını anlatan Levent Gültekin değişen çeşitli parti ve liderlere rağmen son 60 yılda dünyanın 15nci 16.ncı ekonomisi olmaktan öteye gidemediğini savundu. Türkiyede oy talebinin “Bana vermezsen iktidara öteki gelir” anlayışına dayandığını, bu anlayışın eğitimi de çürüttüğünü söyledi. Levent Gültekin; “ Bu anlayış sadece belediyeleri, sadece iktidarı değil, bizi de ahlaksız yaptı. Biz belediyemizi, iktidarımızı, ele geçirdiğimiz neresiyse orayı kaybetmemek için yolsuzluğu, hırsızlığı dert etmeyen insanlar haline geldik. Bir süre sonra parti yöneticileri “bizden başka oy verecek yerimi var” deyip liyakatsiz adayları önümüze sürdüler. Şu anda Türkiyede 8 şiddetinde bir deprem oluyor. Deprem durduğunda ağır enkazı göreceğiz. Deprem durduğunda yeni bir ev, yeni bir ülke kurmak için sağ kalanların çok olması lazım. Sağ kalan demek benim gözümde olup bitenden öfkeye kapılmayan, ötekileştirmeyen, inançlar, mezhepler, yaşam tarzları, giyim kuşam üzerinden insanları ayrıştırmayan, gerçek bir demokrat olmak, toplumun bütün kesimleriyle konuşabilir olmak demek. Ağır deprem geçirmiş iki ülke örnek vereyim. Biri Irak öbürü Almanya. Almanyada sağ kalanların oaranı yüksek olduğu için toparlandılar ve yeni bir ülke kurdular. Irak’ta yeni bir ülke kuracak kadar sağ kalan olmadığı için bugün Irak diye bir şey kalmadı. Ne kaldı. Kürtler. Şiiler. Sünniler. Irak denince Irak’ın bir görüşü bile yok. Aynı durumla bizde karşı karşıyayız. “dedi.

DURUM SİYASETEN ÇÖZÜLECEK BİR DURUM OLMAKTAN ÇIKTI

Siyasilerin ve kanaat önderi olarak görülen kişilerin, Atatürk, Kürtçülük ve din üzerinden anlatımlar yapmaya devam ettiğini, üstelik bunu o görüştekilerin yoğun olduğu yerlerde yaparak kendilerini alkışlattığını, kimsenin diğer görüşü anlamaya çalışmasına izin verilmediğini iddia eden Levent Gültekin; “Alevilere Aleviliği, Atatürkçülere Atatürk’ü, Kürtçüler Kürtlüğü, dincilere dini anlatıyorlar. Onları kabilelerine hapsediyorlar. Sonuçta kabileler üzerinden savaş veriyorlar. İşte ülke bu halde. Durum siyaseten çözülecek bir durum olmaktan çıktı. Bekleyeceğiz. Göreceğiz. Bu tahribattan en az hasarla nasıl çıkarız bunun yolunu arayacağız ” ifadelerini kullandı.
Gültekin son bölümde dinleyicilerin sorularını yanıtlarken siyasi partilere, “kimisi kimlik, kimisi inanç, kimisi mezhep üzerinden grup olmuş, kabile olmuş. Yaşamak için bir yerleri ele geçirmeye çalışıyorlar.” şeklinde eleştiriler getirdi.

Söyleşi programı Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün Levent Gültekin’e teşekkür ederek çiçek vermesiyle tamamlandı.

Seyfi GÜL
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam