Hilal Masa Aliağalıların Çözüm Merkezi Oluyor

Vatandaşlarının şikâyet, talep ve önerilerine 7 gün 24 saat esasıyla yanıt veren Aliağa Belediyesi bünyesindeki Hilal Masa, koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde Aliağalıların çözüm merkezi olmaya devam ediyor. Bu zorlu süreçte vatandaşının taleplerine daha hızlı yanıt vermek ve sorunların çözümünü ivedilikle gerçekleştirmek için personel sayısını arttıran Hilal Masa, Aliağalıların tüm ihtiyaçlarında bir telefon kadar yakınlarında olmayı sürdürüyor. Yılda on binlerce vatandaşın iste

 Hilal Masa Aliağalıların Çözüm Merkezi Oluyor
Editör: Aliağa Medya
19 Nisan 2020 - 16:55

Vatandaşlarının şikâyet, talep ve önerilerine 7 gün 24 saat esasıyla yanıt veren Aliağa Belediyesi bünyesindeki Hilal Masa, koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde Aliağalıların çözüm merkezi olmaya devam ediyor.

 

Bu zorlu süreçte vatandaşının taleplerine daha hızlı yanıt vermek ve sorunların çözümünü ivedilikle gerçekleştirmek için personel sayısını arttıran Hilal Masa, Aliağalıların tüm ihtiyaçlarında bir telefon kadar yakınlarında olmayı sürdürüyor.

 

Yılda on binlerce vatandaşın istek ve taleplerine yanıt veren Hilal Masa, Yeni Şakran ve Helvacı hizmet noktalarıyla da eş zamanlı çalışıyor. Hilal Masa, vatandaşına en iyi şekilde hizmet sunabilmek için başta Milletin Ekibi olmak üzere belediyenin tüm birimleriyle koordineli çalışıyor.

 

Vatandaşlar, Alo 153 Hilal Masa hattını günün 24 saati, haftanın 7 günü arayarak ya da 0530 277 2222 nolu Whatsapp Çözüm hattına mesaj göndererek tüm sorun, talep ve ihtiyaçlarını çözüme kavuşturuyor.